RYKTE: – Så høy blir skjermoppløsningen til iPad Pro
Rykte
(Bilde: via Gizmochina)

– Så høy blir skjermoppløsningen til iPad Pro

Nye rykter om Apples kommende nettbrett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har i noe tid versert rykter om en ny og større iPad-modell, og nå melder nettstedet 9to5mac om atter nye, ubekreftede opplysninger, denne gangen om nettbrettets skjerm. Opplysningene ble opprinnelig snappet opp av analyseselskapet Appsee.

Ifølge opplysningene får «iPad Pro», som den angivelig skal hete, en skjerm på mellom 12,3 og 12,9 tommer med en oppløsning på 2732 x 2048 piksler.

Samme pikseltetthet som iPad Air 2

Det betyr at dersom det nye nettbrettet får en størrelse på 12,9 tommer bil pikseltettheten ligge på 264 piksler per tomme, noe som er det samme som den eksisterende iPad Air 2, som har en skjermstørrelse på 9,7 tommer.

Den nye iPad Pro-modellen skal visstnok få samme pikseltetthet som iPad Air 2, her avbildet.
Den nye iPad Pro-modellen skal visstnok få samme pikseltetthet som iPad Air 2, her avbildet. Foto: Apple

Dersom størrelsen ligger på 12,3 tommer vil pikseltettheten imidlertid bli på hele 277 piksler per tommer. Det hersker imidlertid ennå usikkerhet omkring akkurat hvilken størrelse Apple har bestemt seg for, da tidligere rykter også kun har indikert over 12 tommer.

I november i fjor kunne vi for øvrig melde om rykter som antydet at skjermen ville få en størrelse på 12,2 tommer, altså mindre enn de nyeste ryktene indikerer.

Får trolig skjermpenn

I tillegg til dette hinter de ferskeste opplysningene også om at iPad Pro faktisk vil få en skjermpenn, og underbygger dermed informasjon som dukket opp allerede i januar i år. Skjermpennen skal visstnok komme som valgfritt tilbehør og utnytte den trykksensitive «Force Touch»-teknologien, som skjermen også er ryktet å komme med.

Ellers foreligger det opplysninger om at Apple skal starte masseproduksjonen av iPad Pro i oktober i år, men det foreligger ennå ingen nærmere informasjon om lanseringstidspunktet.

Det har også begynt å dukke opp rykter om den neste iPhone-modellen: Den vil trolig også få støtte for Force Touch-teknologien »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen