Telenor skal levere nettet til The Gathering
(Bilde: Rolf B. Wegner, Tek.no)

Telenor skal levere nettet til The Gathering

Slik blir nettet under påskens store høydepunkt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det store datatreffet The Gathering i Vikingskipet hver påske er årets høydepunkt for mange teknologifrelste. En ting som opptar de fleste deltakerne er hvor bra nettet blir.

Nå melder Telenor Norge at de har inngått en avtale med The Gathering om å levere Internett-forbindelsen til arrangementene i 2016 og 2017, med mulighet for forlengelse i tre nye år. 

To fiberkabler

Telenor skriver i en pressemelding at det vil bli lagt to separate par fiberkabler fra Vikingskipet som tilknyttes Telenors Internett-node i Hamar telesentral.

Den totale kapasiteten på nettet vil neste år være på 40 Gbps. I fjor var båndbredden på 30 Gbps, med mulighet til å øke med 10 Gpbs – men kapasiteten har vært helt opp mot 200 Gbps i et rekordår.

IP-adressene vil leveres fra Telenor, og arrangøren vil ha tilgang til Telenors kundeservice hele døgnet for å sikre driften under arrangementet.

Peter Blakstad, teknisk ansvarlig for the Gathering (arkivfoto).
Peter Blakstad, teknisk ansvarlig for the Gathering (arkivfoto). Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

– Telenor er en stor og trygg aktør som vi anser som enestående i det norske markedet og som kan hjelpe oss med utfordringer vi ikke har klart å løse tidligere. Det er viktig for oss med høy oppetid og lave responstider, og her er Telenor i en særklasse. Vi er glade og stolte for at Telenor ønsker å være med på laget vårt, sier Peter Blakstad, er teknisk ansvarlig for The Gathering.

Lover kjapp ping mot spillservere i utlandet

Dårlig responstid fra spillservere kan være et problem på denne typen arrangementer, men nå lover Telenor en god spillopplevelse for alle – også for de som spiller mot servere i utlandet.

Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.
Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. Foto: Håvard Fossen, Insidetelecom.no

Telenor har en egen internasjonal Internett-infrastruktur for å hente inn global trafikk til Norge. Trafikken går rett inn i Telenors nett fra et utenlandsk nett, via såkalt samtrafikk (peering). 

– Telenor har i lang tid jobbet tett mot spillaktørene. Gaming har en voldsom interesse, spilling over nett trekker et stort publikum og har en langt mer folkelig appell enn før. Dataspill er ikke lenger en undergrunnsaktivitet og må tas på alvor av oss som bredbåndsleverandør, derfor går vi nå inn i dette partnerskapet, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge. 

Telenor har peeringavtaler med mange av selskapets viktigste endepunkter, noe som ifølge Blakstad vil gi dem et bedre utgangspunkt for de prioriterte tjenestene under The Gathering.

The Gathering har vært arrangert siden 1992 og er ett av verdens største dataparties. Det ventes mer enn 5600 deltakere og 400 funksjonærer til neste års arrangement, som finner sted i påskeuken.

Vi besøkte The Gathering i fjor:
Her kan du lese om supernettverket de brukte den gangen »

Få også med deg hvordan Altibox bygger neste generasjon fibernett » (Tek Ekstra)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen