Slik blir IKEAs nye TV
Teknofil
(Bilde: IKEA)

Slik blir IKEAs nye TV

Designer forteller om alt fra menyoppsett til utseende.

IKEA fikk mye oppmerksomhet da de viste frem sin integrerte TV-løsning for første gang.

Selv om vi fikk sett flere bilder og en liten reklamesnutt, manglet det fortsatt en del informasjon om hva vi egentlig kan forvente fra den svenske TV-en. Nå har IKEA sluppet et åtte-minutters klipp med Uppleva-TV-en i fokus, hvor vi får litt mer kjøtt på beinet.

Fokus på enkelhet

Bare for å få det unna med en gang: Dette er ikke en TV for Hi-fi-entusiastene. I videoen fra den første offentlige visningen av Uppleva-oppsettet i Italia forrige måned ligger fokuset mest på design og integrering i stua. Kabler skal vekk, dingser skal gjemmes bort, og minimalismen skal dyrkes.

Designeren Francis Cayouette har lagt mye vekt på å gjøre alt rundt TV-en så enkelt som mulig, og da spesielt foten.

Fronten er laget av tekstil, så infrarøde signaler kan gå igjennom.
Foto: IKEA

– På Uppleva-settene våre har vi satt TV-festet helt bakerst, så det ser ut som den henger på veggen, men i realiteten er alt festet til TV-benken. Kabler kan festes bak foten, og enkelt dras ned til utstyr du har i TV-benken via skjulte luker, forteller Cayouette.

Fjernkontrollen kan forlenges for å vise de mer avanserte knappene.
Foto: IKEA

En fiffig detalj ved TV-benken er tekstilmaterialet som har blitt brukt på lukene i front. Dette gjør at man slipper å åpne dørene på Uppleva-settet for å kunne styre dingsene dine inne i TV-benken med en fjernkontroll – signalene går rett igjennom veggen.

Dobbel fjernkontroll

I videoklippet fra Italia blir det ikke sagt en eneste setning om teknologi, størrelse eller oppløsning, men designeren nevner likevel menygrensesnittet:

– Jeg ville gjøre menyene så enkle og simple som mulig, så det kunne være enkelt for alle å benytte seg av alle funksjoner. Vi gjemte også bort en del av de avanserte knappene på fjernkontrollen, for å gjøre den enda enklere å bruk, forklarer Cayouette.

Det er forventet at blant annet videotjenestene YouTube og Vimeo vil være tilgjengelig på den kommende TV-en.

Kommer snart

Fra tidligere pressemeldinger vet vi at Uppleva-TV-ene vil komme i størrelser fra 24 til 46 tommer, og kommer med en TV-benk, integrert Blu-ray-spiller og en separat, trådløs subwoofer. Uppleva er forventet å komme i salg i løpet av juni, men Norge er ikke med på listen over de første landene som kan kjøpe TV-en. I første omgang vil IKEA slippe TV-ene i Italia, Frankrike, Tyskland, Polen og selvfølgelig Sverige.

I Sverige starter prisene på rundt 6500 kroner.

Hva synes du om IKEAs TV-prosjekt? Er Uppleva noe for deg? Gjerne si din mening i kommentarfeltet under.

Les også: Snart får du kjøpt TV hos IKEA

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen