Android Pay skal fokusere på brukervennlighet og sikkerhet. Googles Dave Bruke viste frem den nye appen.
Android Pay skal fokusere på brukervennlighet og sikkerhet. Googles Dave Bruke viste frem den nye appen. (Bilde: Skjemdump/YouTube)

Slik blir Googles nye Apple Pay-konkurrent

Selskapet har vist frem sin nye mobilbetalingsløsning «Android Pay».

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Allerede i februar i år meldte vi at Google hadde planer om en kraftig oppgradering av sin mobile betalingsløsning Google Wallet for å møte konkurransen fra Apple Pay. På I/O-konferansen på torsdag viste selskapet frem det nye produktet, som for anledningen skifter navn til «Android Pay».

Google har samarbeidet med betalingsselskapene MasterCard, Visa, American Express (AmEx) og Discover om den nye mobilbetalingsløsningen, som altså vil bli mulig å bruke på kontaktløse betalingsterminaler via NFC-teknologien (near field communication).

Fokuserer på sikkerhet og brukervennlighet

Enn så lenge skal Android Pay-løsningen imidlertid kun rulles ut i USA, noe som skal skje til sommeren. Det er ennå uvisst når appen skal lanseres i andre deler av verden. Google samarbeider med en rekke mobilleverandører om forhåndinstallasjon av Android Pay-appen, slik at man er klar til dyst straks man pakker ut en ny Android-telefon.

Det vil bli mulig å betale uten å åpne selve appen, og en bekreftelsesmelding vil dukke opp på skjermen når betalingen er fullført.
Det vil bli mulig å betale uten å åpne selve appen, og en bekreftelsesmelding vil dukke opp på skjermen når betalingen er fullført. Foto: Skjemdump/YouTube

Android Pay skal by på like stor sikkerhet som ved vanlig kortbetaling, noe som blant annet innebærer at du ikke trenger å legge igjen selve kortnummeret i butikken du handler i. Ifølge Google har det også blitt lagt stor vekt på brukervennlighet med den nye betalingsløsningen.

I forbindelse med presentasjonen av Android M, som også fant sted på I/O-konferansen, kom det frem at Google nå skal standardisere fingeravtrykkavlesningsfunksjonen man finner på mange av dagens Android-telefoner. Dette vil selvsagt får betydning for Android Pay, på den måten at man kan bruke fingeravtrykkleseren til å autorisere betalingene.

Kjapt og enkelt

Under demonstrasjonen av dette under I/O-konferansen kom det frem at man kan gjøre dette simpelthen ved å holde fingeren mot avleseren for å låse opp telefonen, og deretter føre telefonen ved siden av terminalen for å utføre betalingen.

Man kan altså gjøre det hele i én bevegelse, uten behov for å åpne en egen app, og når betalingen er utført vil det dukke opp en egen bekreftelsesmelding øverst på skjermen

Google sa ingenting om hva som skal skje med selskapets eksisterende løsning Google Wallet, så skjebnen til denne er ennå noe uviss. Selskapet gjør for øvrig oppmerksom på at Android Pay ennå er under utvikling, så flere nyheter vil nok dukke opp senere. Mer informasjon kan du finne på Android-bloggen.

Google har også presentert Android M: Her er noen av det operativsystemet har å by på »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen