Slik blir Dells nye servere

Slik blir Dells nye servere

QR-koder og Intel Xeon E5.

Intel har lansert sin Xeon E5-serie, og dermed følger en rekke maskinvareprodusenter opp med sine lanseringer. En av disse er Dell, som har en rekke servere kommende i tiden fremover. Derfor har vi tatt turen innom Dells norske hovedkontor for å høre alt som er verdt å vite.

Før de aktuelle modellene blir trukket ut av hatten får vi en solid oppdatering på Dells forretningsfilosofi. Det har nemlig vært en hel del som har skjedd under overflaten, det kan produktsjef Børre Nygren fortelle. Ifølge Nygren har Dell blitt mer og mer fokusert på løsninger, og ikke på rene produkter. Dette henger sammen med at stadig flere kunder etterspør nettopp løsninger.

QR-koder skal gjøre servicen enklere
QR-koder skal gjøre servicen enklere

Fokus har vært på brukernes behov, noe som har medført erkjennelsen om at man må investere en hel del tid og penger for å komme dit man ønsker. Grensene mellom jobb og fritid viskes ut og man får stadig behov for mer prosessorkraft og lagringskapasitet.

En rekke oppkjøp har det også blitt, ikke for å vokse, men for å skaffe seg teknologien. Oppkjøp av små bedrifter har også en annen fordel, det er langt lettere å integrere en liten bedrift i en stor, enn om man skulle kjøp opp en annen gigant.

Det som virkelig er i vinden hos Dell er Cloud. Så langt er 22 datasentre bygget rundt om i verden, derav fire i Europa. On-demand øker kraftig samtidig som man i Dell ønsker en plattform å vise dette frem på.

Tolvte generasjon server

Hva så med de nye serverne? Det er i hovedsak seks ulike modeller som slippes nå, men i kjent Dell-stil kan man gjøre store forandringer på dem.

  • PowerEdge R820 rack server, tilgjengelig noe senere
  • PowerEdge R720xd rack server, priser fra 16 690 uten moms
  • PowerEdge C6220, blir tilgjengelig noe senere i mars
  • PowerEdge R720 rack server, priser fra 15 839 uten moms
  • PowerEdge R620 rack server, priser fra 14 829 uten moms.
  • PowerEdge T620 rackable tower server, priser fra 10 330 uten moms

Blant det som blir trukket frem som ekstra spennende med den nye generasjonen er bruken av QR-koder. Disse finner du rundt om på maskinen, og bak kodene skjuler det seg instruksjonsvideoer på nett som viser hvordan du bytter de enkelte delene. I tillegg har Dell flyttet ut nettverkskontrollerne til egne datterkort, slik at kunden i stor grad kan velge ønsket løsning.

iDRAC og LifeCycle har nå blitt forent til en og samme applikasjon. Der man tidligere måtte bytte mellom de to har man nå full kontroll via den ene.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen