Slik blir Apples smartklokke
(Bilde: Todd Hamilton)

Slik blir Apples smartklokke

Helsepatenter gir hint om Apples fremtidsplaner.

Nyansettelser, patentsøknader og merkevareregistreringer gir alle sterke hint om at Apple er i ferd med å utvikle en smartklokke.

Allerede sommeren 2013 sprakk nyheten om at Apple var i ferd med å registrere varemerket iWatch. Sammen med ansettelsen av en tidligere direktør i motehuset Yves Saint Laurent, gjorde dette at ryktene om en smartklokke skjøt fart.

Nå kommer det flere detaljer om prosjektet. Visstnok skal Apple jobbe med mobilhelsekonseptet Healthbook til iOS 8. Healthbook skal ved hjelp av sensorer og datainput måle brukerens søvnmønster og aktivitetsnivå, for å nevne noe.

Apple Insider skriver at Healthbook i tillegg skal kunne måle blodsukker, blodtrykk, hydrasjonsnivå og hjerterytme. Apple ansatte nylig Michael O’Reilly, tidligere toppsjef i Masimo Corporation, et selskap som leverer utstyr for måling av oksygeninnholdet i blodet.

Forsker på fremtidens batterier

Nettstedet The Verge siterer New York Times på at Apple var i møte med USAs Food and Drug administration den 13. desember 2013 for å diskutere medisinske mobilapplikasjoner.

En helse-applikasjon krever imidlertid sensorer som ikke eksisterer i dagens produktutvalg fra Apple. En smartklokke vil kunne samle inn mange av disse dataene og overføre dem til iPhone via Bluetooth.

Ifølge The Verge skal Apple også vurdere solcellelading til den nye smartklokka. Batterilevetid skal ha vært en av de største snubletrådene for prosjektet, og en årsak til at det har trukket ut i tid. En løsning med en solcellefolie som lader klokka når brukeren har den på seg i dagslys, skal imidlertid ligge noen år frem i tid.

The Verge peker på at Apple har hyret inn batteriteknikere fra både Tesla og Toyota de senere årene, for å forske på fremtidens oppladbare batterier.

Les mer: iWatch kan komme i 2014

Her er ett forslag til hvordan iWatch kan komme til å se ut, signert Todd Hamilton.
Her er ett forslag til hvordan iWatch kan komme til å se ut, signert Todd Hamilton.Foto: Todd Hamilton

 

Her er et annet forslag...
Her er et annet forslag...

 

Her er et annet forslag...
.. og et tredje.Foto: Stephen Olmstead

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen