Bloomberg sier de vet hvordan neste versjon av Apples AirPods blir
(Bilde: Stein Jarle Olsen/Tek.no)

Bloomberg sier de vet hvordan neste versjon av Apples AirPods blir

Oppgradering skal være på vei.

Apples trådløse øreplugger AirPods har nå vært på markedet i litt over et år, og som seg hør og bør med teknologiprodukter ser det ut til at produktet skal få en aldri så liten oppgradering. Det melder Bloomberg.

Kilder som nettstedet har vært i kontakt med, som har den sedvanlige «kjennskapen til saken», hevder at Apple skal lansere et par nye AirPods-plugger allerede i inneværende år som skal gi oss et knippe forbedringer.

Ifølge kildene skal de nye ørepluggene blant annet by på bedre integrasjon av Apples stemmeassistent Siri. Assistenten skal kunne aktiveres simpelthen ved å si «hei Siri», i stedet for at man må berøre pluggene fysisk slik som med den eksisterende utgaven.

Skal tåle vann

Bilde: Stein Jarle Olsen/Tek.no

Dermed vil Siri på pluggene altså kunne brukes på omtrent samme måte som på mobil, og gjøre det lettere å bruke siden du slipper å bruke hånda. I tillegg til dette er den nye utgaven ventet å komme med en oppgradert trådløsbrikke for håndtering av Bluetooth-forbindelser, men det er uvisst akkurat hva denne oppgraderingen vil bestå i. 

Den tredje endringen som Bloombergs kilder hevder å ha kjennskap til er at de nye pluggene skal tåle vannsprut slik at de kan takle regn bedre enn i dag. De skal imidlertid ikke bli vanntette på en slik måte at de tåler nedsenkning i vann, men heller vannavstøtende. 

Se vår liste over vannbestandige bluetooth-høyttalere, så får du også en liten innføring i de forskjellige begrepene som beskriver grader av «vanntetthet».

Skal oppdateres ofte

Apple planlegger visstnok å oppgradere AirPods med nye maskinvarefunksjoner ganske ofte, ifølge kildene, som betyr at vi trolig kan vente oss enda mer avansert funksjonalitet i tiden fremover. Selve tidsplanene er imidlertid uvisse.

Vi var godt fornøyd med Apples trådløse AirPods-øreplugger da vi testkjørte dem i desember 2016, og blant høydepunktene var enkel oppkobling, relativt god lyd, komfortabelt design og god batteritid.

En snodig feil i iOS 11 gjør at ett enkelt tegn kan krasje mobilen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen