Slik blir Apples første originale TV-serie
(Bilde: Netflix/Shutterstock/Apple/Niklas Plikk, Tek.no)

Slik blir Apples første originale TV-serie

Selskapets første satsing på eget innhold har fått et navn og blir «banebrytende».

I mars kunne vi melde at Apple ville begynne med egenprodusert underholdningsinnhold i form av en TV-serie. Ikke så mye var kjent om prosjektet på det tidspunktet, men nå kan blant andre 9to5mac dele noen flere opplysninger om den nye satsingen.

Apple søker nemlig nå deltakere til det nye programmet, og har i den forbindelse også delt mer informasjon, inkludert navnet. Serien heter «Planet of the Apps», og skal altså handle om applikasjoner. Apple beskriver den selv som intet mindre enn «banebrytende» på hjemmesiden.

Ønsker visjonære app-utviklere

Det Apple leter etter til programmet sitt er app-utviklere med store idéer og visjoner. Gjennom serien er det meningen at seerne skal følge arbeidet til utviklerne for å få innsyn i hvordan applikasjoner skapes og utvikles.

Serien beskrives som banebrytende på hjemmesiden.
Serien beskrives som banebrytende på hjemmesiden. Foto: Skjermdump

Programmet er et slags reality-program, men er ikke kun ment som ren underholdning. Deltakerne skal jobbe sammen med ekte eksperter underveis, og på slutten av serien vil app-utviklerne som har klart seg best møte investorer som sitter klar med opptil 10 millioner dollar.

Markedsføres i App Store

Appene som omtales i programmet skal visstnok også få en ekstra gunstig plassering i Apples app-butikk. Initiativet ser med andre ord til å være et forsøk fra Apple sin side på å få fart på utviklingen av nye, gode applikasjoner til kundene sine.

Det ser dessverre ut til at kun amerikanske app-utviklere kan søke om å delta, men selve programmet vil trolig bli tilgjengelig for alle. Akkurat hvor, når og hvordan man kan se det er imidlertid ennå uvisst. Les mer på prosjektets hjemmeside.

Apple kommer snart med nytt operativsystem: Nå kan du laste ned betaversjonen av iOS 10 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen