SLI på alle brikkesett?

Alternativ tekst mangler
SLI på andre hovedkort enn Nvidia-baserte?

I utgangspunktet krever Nvidias SLI-teknologi bruk av hovedkort basert på brikkesett fra selskapet selv. Det sørger en sperre i Nvidias drivere for.

Nylig lanserte Asrock to hovedkort med doble PCIe x16-porter basert på brikkesett fra Uli, med støtte for SLI takket være en patch. Ifølge Nvidia er dog disse kortene ikke offisielt sertifisert for SLI.

Likefullt fungerer kortene i SLI-oppsett med denne patchen, og nå har patchen blitt modifisert slik at den også skal virke på andre hovedkort.

Det er nettsiden Ngohq.com som skal stå bak modifiseringen, som man håper tillater alle hovedkort med to PCIe x16-porter å kjøre to skjermkort fra Nvidia i SLI-modus.

Patchen fungerer under Windows 2000 og Windows XP. Merk at man etter installasjonen må man restarte maskinen to ganger. Det er mulig å avinstallere patchen fra kontrollpanelet.

Installasjonen gjøres på eget ansvar og patchen er ikke godkjent av Nvidia eller andre brikkeprodusenter. Det er ingen garanti for at pachen faktisk virker, og f.eks. har enkelte eiere av i975X-kort meldt om at patchen ikke virker.

Last ned patchen hos Ngohq.com.

(Kilder: X-bit labs, VR-Zone, Dailytech)

Kommentarer (5)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen