Slettmeg.no får leve videre

Slettmeg.no får leve videre

Men flyttes fra Datatilsynet.

Hjemmesider, blogger og sosiale medier er noe av det som gjør Internett interessant og levende. Men for noen har det også gjort livet til et helvete. Mulighetene for anonymitet, uklar lovgivning og ansvarsfraskrivelse gjør at det er enkelt å henge ut folk uten å selv måtte stå til ansvar.

Se stadige krenkelsene og bruddene på personvernet fikk Datatilsynet til å lansere hjelpe- og rådgivningstjenesten slettmeg.no for snart to år siden.

Hensikten med tjenesten er å bistå folk som trengte hjelp i forbindelse med personvernskrenkelser på nettet, og slettmeg.no har stadig fått mer å gjøre. Men i statsbudsjettet fikk ikke Datatilsynet midler til videre drift av tjenesten. Dette har blant annet fått Barneombudet og politiet til å reagere.

Les også: Flere vil fjerne pinlige nettbilder

Legges ikke ned likevel

Etter de negative reaksjonene har fornyingsminister Rigmor Aasrud tydeligvis kommet på litt bedre tanker, og nå skal ikke slettmeg.no økses likevel. Men koblingen til Datatilsynet brytes – fra nyttår skal tjenesten flyttes til Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), som blant annet sysler med bevisstgjøring innen IT-sikkerhet og ID-tyveri.

Hvorvidt dette er noe tjenesten vil tjene eller tape på gjenstår å se, men vi har en følelse av at det blir det siste. For midlene er senket fra to årsverk til "i overkant av ett årsverk" og Rigmor Aasrud varsler om mindre personlig hjelp:

– Vi klarer ikke å få til så mye en-til-en oppfølging, en så stor grad av enkeltsaker, som tidligere. Men vi viderefører hoveddelen av tjenesten med oppskrifter og veiledning som folk kan bruke for å løse problemet.

Kilder:
Aftenposten
NorSIS

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen