SLES11 kommer i 2008

Suse Linux Enterprise Server 10 ble i går lansert på Brainshare-konferansen, men vil ikke være klar for levering før til sommeren.

Dersom du vil vite mer om forskjellene mellom Enterprise Linux og "vanlig" Linux, bør du lese denne artikkelen:

Talsmenn for Novell løftet også sløret såvidt av hva man kan forvente av Suse Linux Enterprise Server 11. Denne vil bli tilgjengelig i midten av 2008 og tilby utvidet virtualisering og generelt sett ekstra sikkerhet rundt identitetsbehandling.

Netware vil etterhvert også bli tilgjengelig gjennom paravirtualisering på SLES, men det er foreløpig ikke kjent hvorvidt dette vil skje i SLES10 eller SLES11.

Mer om virtualisering finner du her:

Hardwarevirtualisering er noe som vil komme i økende grad, noe som også omfatter Novells Linux-distribusjoner. Både Intel og AMD kommer med sine versjoner:

Det vil heretter komme nye SLES-versjoner med to års mellomrom. Hovedpoenget med Enterprise Linux er at man har garanti for sikkerhetsoppdateringer og høyere grad av forutsigbarhet fordi man ligger litt lenger bak på funksjonalitet. Man betaler ingen lisens, men heller en årlig vedlikeholdsavgift for å holde distribusjonen oppdatert og for mange profesjonelle driftsmiljø har dette vist seg å være svært lønnsomt på sikt.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen