Test

Sleeping Thermostats

Firesporeren "Sleeping Thermostats" slår deg i fjeset fra første sekund med skitten fuzzgitar og strykere, forfulgt av ett av mange rolige og monotone tema. Oppskriften er en fremtredende og melodiøs vokal, handlekraftig bassist og batterist, ispedd noen plukkende gitarer. Dette gjør første låt, "I:Narcissus", til en forholdsvis sjelden opplevelse fra norske melankolikere.

Sporadisk galskap

Etter å ha vendt det andre kinnet til, får du enda en på trynet i det "Altitude" setter inn. Med fuzz-bass og seig gitar drar vokalisten tonene ut i det lengste utover låten. Alt kunne saktens vært hakket mer variert. Låt nummer tre er i motsetning hurtigere og mer progressiv. "British Racing Green" er et friskt pust i forhold til de tre andre låtene på EP-en. Bandet spiller generelt tight nok og har sporadiske utbrudd av galskap, men det blir liksom ikke galt nok. De har ufrivillig beina godt plantet på bakken.

Alternativ tekst mangler
Er dette en sovende termostat?

Låt fire og siste sang på EP-en gjør opp for røffe toner tidligere på plata og smyger seg inn som eneste låt med balladestempel. Fin, men litt kjedelig. Spesialeffekttriksing med vokalen i noen få sekunder virker dødfødt. Og selv om det kanskje ikke spiller noen stor rolle gjenspeiler ikke låten noe som minner om "Martial Art", som altså er navnet på sangen. Burde kanskje vært mer kjingkjong-kjippkjapp, istedenfor "hjeeeeelp jeg døøør, trooooliiiig av kjæææærligheeeetssoooooorg."

Vanskelige tekster og dårlig lyd

Tekstene er først og fremst sære. Kanskje ikke fullstendig betydningsløse, men låtene skaper ikke noen mentale bilder av rang. Det virker som om bandet ikke har noe spesielt å ta tak i og faller for fristelsen til å lage noe som egentlig betyr ingenting. – Konseptet ingenting, som Morten Harket ville sagt. Når sovner egentlig termostater, eller hva betyr "Oh dear God, it is in pairs that our worlds will collide. It’s no longer meals or telephone"? Og en ting til: Hvordan uttaler du "I:Narcissus"? Må man ta syre for å forstå?

Hver for seg er musikerne kreative i lydbruken, men lyden er generelt for dårlig og ustabil. Litt ut i "British Racing Green" er det dessuten et ekkelt digitalt hakk som aldri burde vært sluppet gjennom sensuren. Det samme gjelder også noen små spillefeil og falske toner.

Konklusjon

Syracus sin første utgivelse virker først og fremst litt umoden. De har gitt ut en EP med bare fire låter og allikevel klarer man faktisk å gå lei i løpet av spilletiden. Bandet spiller på mystiske rock’n’roll-strenger, og det blir for monotont og pompøst i lengden. Kvintetten glimter til i noen få korte perioder, men det er ikke særegent nok enda.

Syracus Sleeping Thermostats   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen