Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Radiokafka/Shutterstock.com)

Slår hardt ned på Internett-baserte taxitjenester etter at Uber-sjåfør voldtok kvinne

Det populære fenomenet har fått et skudd for baugen.

Det amerikanske selskapet Uber har fått mye oppmerksomhet på relativt kort tid. Selskapet tilbyr taxi-tjenester via en egen mobilapplikasjon som brukes til å motta forespørsler om skyss fra kunder, og som deretter sendes forespørslene ut til ledige sjåfører som har kontrakt med selskapet.

Siden tjenesten ikke er underlagt de samme reguleringene som den vanlige taxinæringen kan Uber tilby lavere priser, noe som har gjort at selskapet har vokst svært raskt i popularitet og verdi. Både blant taxinæringen og myndigheter har tjenesten imidlertid ikke helt overraskende blitt kontroversiell.

India slår ned på tjenesten

Nå kan det se ut til at kritikerne av Uber og tilsvarende tjenester har fått mer vann på mølla. Som nyhetsbyrået Reuters melder har den det folkerike landet India nå beordret delstatene i landet til å forby alle nettbaserte, uregistrerte taxi-tjenester. Årsaken er at en en kvinne nylig ble voldtatt av en sjåfør som jobbet for Uber i det indiske storbyområdet Delhi, som har over 16 millioner innbyggere.

Myndighetene i Delhi har allerede bannlyst Uber og tilsvarende tjenester i byen. Tjenesten har ikke lov til å fortsette virksomheten sin før de registrerer seg. I tillegg til dette tiltaket undersøker politiet i byen nå også om Uber som selskap kan holdes ansvarlig for det som har skjedd.

Politiet i byen skal også ha mottatt rapporter fra kunder om at tjenesten har svindlet kundene sine, men det er uvisst hvor stort omfanget av dette er.

Forbudt flere steder

Etter at myndighetene nedla forbudet mot de nettbaserte taxitjenestene skal Uber imidlertid fortsatt ha vært mulig å bruke, og en Uber-sjåfør som Reuters var i kontakt med fortalte at han ikke var klar over det nye forbudet. Ifølge sjåføren kommer de ikke til å stanse virksomheten før applikasjonen slutter å fungere.

India er ikke det første landet som slår ned på Uber. I Tyskland er tjenesten blitt forbudt, og alle som bruker applikasjonen i landet risikerer bøter på flere millioner kroner. Også i Norge har myndighetene gitt uttrykk for at tjenesten er ulovlig

Uber har også skapt kontroverser på andre måter: En av sjefene i selskapet åpnet for å grave opp dritt om kritikere for å tvinge dem til taushet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen