TEST: Slapp proffmobil
Test

Slapp proffmobil

Testresultater

Samsung SGH-i320

Positive ting Stor skjerm, original design, smart operativsystem
Negative ting Ikke 3G eller WLAN. Trangt tastatur.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4

Testresultater

Samsung SGH-i320

Positive ting Stor skjerm, original design, smart operativsystem
Negative ting Ikke 3G eller WLAN. Trangt tastatur.
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 3
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 5
Design
Design score : 4
Samsung SGH-i320 er stor og flat.. I utgangspunktet virker den som en god ide, med qwerty-tastatur og stor skjerm i breddeformat. Ikke veier den avskrekkende mye heller. Men når vi setter SIM-kort i telefonen og kobler den opp mot vår Windows Exchange Server kommer svakhetene tydelig frem. Uten WLAN eller 3G blir dette som en luksusbil med strikkmotor. 

Edge
Telefonen har fått Edge, og du kan derfor laste ned e-post og synkronisere avtaleboka litt raskere enn du kan med mange andre mobiltelefoner. Men det har også tastaturmobilen Treo650 som kom på markedet for halvannet år siden. Vår erfaring med Edge er at det fungerer greit ved overføring av mindre mengder data. Men reiser du ut av Norge blir det langt mellom Edge nettene. Da blir SGH-i320 for en sinke å regne.

Operativsystemet på i320 er Windows Mobile 5.0 for smartmobiler. Det er slett ikke noe dumt operativsystem, men på en proffmobil med denne formfaktoren hadde vi ventet oss fullversjonen av Windows Mobile med støtte for trykkfølsom skjerm og mulighet for å gjøre endringer i dokumenter. Dokumentleseren som lar oss lese e-postvedlegg blir en mager trøst.

Samsung SGH-i320 er med andre ord ikke den proffen den ser ut som, men snarere en ganske ordinær mobiltelefon med et nokså annerledes utseende.

Skjerm
Skjermen har en oppløsning på 240x320 punkter (QVGA), og er altså tverrstilt i forhold til vanlige mobiltelefoner. Løsningen gjør det med behagelig å lese tekst og surfe på nett, fordi det blir færre linjeskift og dermed bedre flyt i tekstene. Formatet er også fint om du skal se bilder eller filmklipp. 

Men i320 egner seg ikke til mobil-TV. Verken NRK eller TV2 er kommet opp med en slik løsning for Windows-mobiler, og uten 3G ville det uansett bli lav overføringskvalitet.

Taster
Det spesielle tastaturet på mobiltelefonen har de norske tastene æøå. Ellers er hver tast utstyrt med to symboler. En egen knapp lar deg velge hvilken funksjon knappen skal ha.

Noe av det som gjør tastaturet litt sært er at talltastene med unntak av ”0” går over to taster. Du har med andre ord dobbelt sett med talltaster, ettersom det er det samme om du trykker på talltasten eller tasten til høyre for denne. Om du trykker en eller begge tastene samtidig spiller ingen rolle. Trykket registreres like vel bare en gang.

Underholdning
Musikkspilleren i telefonen er god, og med støttte for MicroSD kan du få plass til en brukbar musikksamling. Men det følger ikke med noe minnekort i esken når du kjøper mobilen. Ettersom telefonen er basert på Windows Mobile har du automatisk også en bærbar mediespiller, og TV-programmer, videoklipp, musikk og annet innhold fra en PC kan synkroniseres automatisk.

Telefonen har også de Samsung kaller SRS WOW. Kort fortalt er det en teknologi som skal gi fyldigere lyd, særlig i bassområdet.

Skal du se TV-opptak på mobilen går det fort unna med batteriet. Vi liker derfor at Samsung har lagt ved et ekstra batteri. I tillegg får du med et lite etui du kan ha det løse batteriet i for å unngå å kortslutte batteriet om du bærer det i lomma.

Minne
Minnekortporten sitter inne i telefonen, så det er ikke mulig å bytte uten å fjerne batteriet. Det er en svakhet for den som har flere minnekort til ulike formål. Uten minnekort kan du lagre inntil120 MB med data på mobiltelefonen.

På høyre side av telefonen finnes snarvei til mobiltelefonens hurtigliste. Trykker du på denne får du en liste med ulike menyvalg knyttet til tastlås, trådløsbehandling, valg av profil osv. Holder du knappen inne aktiveres tastlåsen.

Under denne knappen sitter en egen snarveiknapp for notater. Å bruke mobiltelefonen til talenotater er derfor enkelt. Holder du knappen inne starter du kameraet. Kameraet har en maks bildeoppløsning på 1,3 megapiksler. Lysfølsomheten er relativt god. Det sitter en liten fotolampe ved linsen, men denne har begrenset effekt.

Informasjonslinje
I hvilemodus (standby) har du en liten menylinje som viser tapte anrop og annen informasjon. Denne listen kan du bla i med menyknappen, uten å gå ut av ventemodus.

På venstre side finner du de vanlige volumknappene, ellers ingen ting. Tilkobling til strøm og hodetelefoner er på høyre side. Vi har ikke sett bilsettet til i320 ennå, men uten ordinær bunnplugg må det nødvendig vis en litt spesiell løsning til her også.

Et alternativ er selvsagt å bruke Bluetooth. Telefonen støtter stereo over bluetooth.

Når du mottar melding blinker det rødt i menytastene. Men bare en liten stund, så du slipper å gå tom for strøm om mobilen skal ligge og varsle meldinger over lengre tid. 

For dyr
Alt i alt er dette en mobiltelefon for den som ønsker å skille seg ut i mengden. Som mediespiller er den utmerket, og det er faktisk mulig å skrive på det lille tastaturet. Noen ordbok finner vi imidlertid ikke. Stereohøyttalerne bak på telefonen gir bra lyd for konferansesamtaler, og kan også brukes om du vil spille musikk. Men vi synes ingen måte SGH-i320 kan forsvare dagens pris på godt over 4.000 kroner uten abonnement.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen