Jimmy Carter blir nok ganske glad når denne nyheten når han. (Bilde: Shutterstock)

– Slapp av, Jimmy, vi overvåker ikke deg

NSA med beroligende melding til Jimmy Carter.

På mandag skrev vi om den tidligere, amerikanske presidenten Jimmy Carter, som ikke tør å sende e-post fordi han er overbevist om at NSA overvåker han. I stedet bruker han god, gammeldags «sneglepost», som han selv omtaler postvesenet som.

Nå kommer derimot en beroligende beskjed fra selveste direktøren hos NSA, Keith Alexander. I et TV-intervju sier han at Carter kan spare seg for portoregningene, for de har ingen innsikt i hva han måtte skrive i sine private e-poster.

– Obama har bestemt hva som kan overvåkes

Det er ikke bare den tidligere presidenten som kan nå kan puste lettet ut. NSA-direktøren bekrefter samtidig at de ikke driver med overvåkning av personlige e-poster, og at det ville vært høyst ulovlig dersom det ble gjort. For å sitere det som ble sagt under intervjuet med Fox News:

– Realiteten er at vi ikke driver med slikt, og dersom vi hadde gjort det, så hadde det vært høyst ulovlig og vi måtte ha tatt ansvar for det.

Alexander la også til at Obama-kongressen har full innsikt og oversikt over hvilke typer overvåkning NSA driver med. Han påpeker at mange mennesker daglig vurderer om det blir gjort ulovlig overvåkning (som i Carter-tilfellet), men at ingen til nå har funnet noe slikt.

Men på tross av påstandene kan NSA ha trosset Obama:
Tyske embetsmenn kan ha blitt overvåket etter at presidenten fredet Angela Merkel
»

(Kilde: Huffington Post)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen