Slankt og lekkert fra Nikon

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av S200 i produktguiden

De tre nye modellene er S200, S500 og S50c.

Coolpix S200

S200 er den rimeligste modellen. Den kommer i metallhus som er 18,5mm dypt, har 3x optisk zoom, tilsvarende 38-114mm, 7 megapiksler og 6,3cm (2,5 tommer) stor LCD-skjerm.

Kameraet har en anti-shake-modus, som kombinerer elektronisk bildestabilisator med høy ISO. Det er ingen optisk bildesatbilisator.

Alle Nikons kompakkameraer har nå ansiktsfokus, digital fjerning av røde øyne og mulighet for å lyse opp mørke områder i bilder. Disse funksjonene gjør det mindre nødvendig med etterbehandling på en PC, og gir brukerne bedre bilder rett ut av kameraet. Selv om Nikon var først ute med mye av dette, er det funksjoner som flere og flere nå tilbyr.

Så vidt vi kan avgjøre, er dette et enkelt kamera som gjør det det skal, i en smart innpakning. Det er ikke noe veldig fancy funksjonalitet.

Veiledende pris er 2290,- kroner, og salgsstart er 23. mars.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av S500 i produktguiden

Coolpix S500

S500 er et skritt opp på stigen. Det tilbyr samme oppløsning, men har et annet objektiv med høyere lysstyrke og brennvidder tilsvarende 35-105mm.

Personlig synes vi at designet ikke er like lekkert på S500 som på S200. Men det har en del annet å skilte med. Vi kan nevne meget rask oppstart, optisk bildestabilisator, bedre betjening med multifunksjonshjul, og ISO 2000. Oppstartstiden er oppgitt til 0,8 sekunder, som hvis korrekt, vil være det raskeste blant kompaktkameraer.

S500 får en veiledende pris på 2990,- og kommer i handelen samtidig med S200. Kameraet finne i sølv og svart, men kun den svarte vil bli tatt inn til Norge i første omgang.

Coolpix S50c

Øverst troner S50c, som har alt. Kameraet ser riktig lekkert ut. Det har 7 megapiksler, 3 tommers LCD-skjerm, bildestabilisator og støtte for WiFi.

Objektivet er såkalt ”foldeobjektiv”, som i sin helhet befinner seg inni kameraethuset. Det gir brennvidder tilsvarende 38-114mm, og i følge Nikon er det det minste i sitt slag.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde av S50c i produktguiden

Det som gjør kameraet litt interessant, er nettverksstøtten. Tidligere kunne du bruke den til å overføre bilder til din egen PC eller skriver. Nå støtter den alle trådløse nettverk, uten at du må installere noe programvare på serveren. Den støtter alle de vanlige krypteringsprotokollene, og du kan sende bilder som e-post, slik at du kan bruke din egen postkasse som backup for filene mens du er på tur. Du kan også laste opp en begrenset mengde til en Nikon-server.

En ting vi hang oss litt opp i med designen S50c balansen. Den tyngste delen er på venstre side (sett bakfra), så når du holder det med høyre hånd, har kameraet lyst til å tippe mot venstre. Støtter du det opp med venstre hånd, kommer du lett borti noen knapper på venstre side. Det er med andre ord ikke noen optimal løsning, men det ser ganske lekkert ut, og med litt tilvending, finner du sikkert en grei måte å holde det på.

Veiledende koster kameraet 3390,- kroner, og kommer antakelig i handelen i mars.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen