Slankepress fra Nintendo

Jeg er 180 høy, veier 73 kilo, og bortsett fra en voksende mage med alderen blir jeg sett på som overvektig i Wii Fit. Min 12 år gamle sønn som egentlig er aspargestynn fikk samme oppsummering av spillet.

God idè
Wii Fit er egentlig en strålende idé. Det er et spill som motiverer folk til å lette rompa fra sofaen, og faktisk begi seg ut på fysisk trening. Det er jo et beundringsverdig initativ i utgangspunktet, men hva tenker du når du starter opp og får beskjed om at du er feit?

Du er feit
For mange av oss er det ikke noe problem å leve med disse unøyaktighetene, men det gjelder ikke alle. Hos VGs Vektklubb.no er ansvarlig Nina Schmidt litt bekymret for utviklingen, og måten man bedømmer vekt eller eventuell overvekt.

- Jeg har fått med meg kontroversene rundt spillet, men har ikke testet det selv. På generelt grunnlag kan jeg vel egentlig si at det å benytte seg av BMI som utgangspunkt for å avgjøre menneskers generelle helsetilstand er litt merkelig. Det er klart at spillet i seg selv er posivitvt, ettersom det oppfordrer til aktivitet, men å fokusere på vekt burde man vel egentlig vært litt mer bevisst på, sier Schmidt til Tekonofil.

BMI er problemet
Blir du karakterisert som overvektig i Wii Fit, trenger du ikke å gå inn i en umiddelbar depresjon. Nintendo har også beklaget at systemet ikke er nøyaktig nok, og har kommet med en offisiell pressemelding angående problemstillingen.

- Nintendo vil beklage til kunder som føler seg støtt av vårt system i spillet som klassifiserer en spillers nåværende BMI-status, som en del av BMI-måleinstrumentet som er integrert i Wii Fit. Wii Fit måler BMI på folk fra 2 til 20 år, men resultatene trenger ikke å være helt riktig på grunn av at yngre aldersgrupper ofte har varierte stadier i utviklingen, sier Nintendo i en pressemelding.

Barneombudet skeptisk
Når Teknofil tar kontakt med Barneombudet, får vi akkurat samme reaksjon som fra vektklubben hos VG. Dette er et positivt spill, et godt initiativ, og en god måte å folk opp fra sofaen. Kommunikasjonsrådgiver Thomas Wrigglesworth hos Barneombudet ser imidlertid noen problemer.

- Jeg har ikke prøvd spillet selv, og det er positivt med oppfordring til fysisk aktivitet. BMI er imiderltid ikke en heldig måling, og dette kan slå helt feil ut for unge mennesker som utvikler seg i ulikt tempo. Barn i denne perioden er også spesielt opptatt av utseende og vekt. BMI er unøyaktig for barn, og derfor er det uheldig at man benytter det som en standard i dette spillet, sier Wrigglesworth til Teknofil.

Feit på nett
I det øyeblikket du starter opp Wii Fit, og samtidig har logget deg på online, skjer det som nok vil være kjipt for mange. Din egen Mii-karakter, som er din online-selv, blir også tjukk hvis du ikke fyller BMI-kravene fra Nintendo. Det vil altså si at uansett hvilket Wii-spill du spiller over internett, så fremstilles du som en tjukkas.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen