Slank BenQ smarttelefon

BenQ P30

BenQ har i lengre tid vært en underleverandør for produsenter som Nokia, men har i det siste begynt å selge telefoner under eget merke.

Først og fremst er det verdt å nevne at enheten har tribånd, noe som betyr at den kan brukes også her til lands. Det betyr imidlertid ikke at enheten kan kjøpes i Norge eller Europa, noe som altså så langt er usikkert.

BenQ P30 er verdens minste smarttelefon med operativsystemet SymbianOS. Dimensjonene er ikke på mer enn 118 x 52 x 17 millimeter, altså kun 17 millimeter i dybden.

Til tross for en vekt på kun 150 gram har BenQ fått plass til en 2,66 tommer stor skjerm med imponerende spesifikasjoner.

Skjermen har blant annet en oppløsning på 208 x 320 piksler. I forhold til sin størrelse bør dette bety en skarp og fin skjerm. Fargedybden er på hele 262 000 farger. Ellers er skjermen trykkfølsom og av typen TFT. Enheten kan altså navigeres som en PDA, ved hjelp av for eksempel en pekepenn.

Av lydfiler kan BenQ P30 spille av mange typer lydfiler, deriblant WAV og MP3.

Operativsystemet rommer som nevnt SymbianOS, sammen med brukergrensesnittet UIQ. Det er et brukergrensesnitt for Symbian-telefoner med gode muligheter for multimedia. Det brukes blant annet i velkjente modeller fra SonyEricsson som P800, P900 og P910.

Operativsystemet har muligheter for å lese Microsoft Office-filer som for eksempel Word, Excel og Powerpoint. Videre har den også en leser for PDF-filer.

Kameraet befinner seg på baksiden av enheten, og kan ta bilder i VGA-oppløsning. Videre kan de arkiveres i det medfølgende programmet som fungerer som et foto-album.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen