(Bilde: Shutterstock/Christian Jung)

Slank deg med matbilder

Hjernen blir «mett» av å se på fristelsene.

Det høres kanskje for utrolig ut til å være sant, men skal vi tro en nylig forskningsrapport kan det lønne seg å «se seg mett» på godbiter før man legger ut på lørdagskosen.

Kjedelig

Søtmat eller saltmat?
Søtmat eller saltmat?Foto: Shutterstock/AnjelikaGr

Forskere ved Brigham Young University i Utah lot 232 frivillige kose seg med bilder av vanlige matretter og det de oppdaget, kan gi nye muligheter for originale slankekurer. Hva sier du til å bruke Instagram eller Googles bildesøk for å unngå at kaloriinntaket blir for høyt?

De frivillige ble delt opp i grupper, som så fikk se på ulike typer godbiter. En gruppe fikk se seg mett på søtsaker, en annen fikk se bilder av snacks. De måtte også evaluere hvor fristende hvert enkelt bilde var. 

Les også: Trenger du egentlig dyre objektiver?

Hjernen lar seg lure

Da de frivillige etterpå fikk hive i seg så mye peanøtter de bare orket, viste det seg at de som allerede hadde myst på bilder av salte snacks, hadde mindre glede av nøttene.

Forklaringen, ifølge en av forskerne, er enkel. Å se bilder av mat får hjernen din til å føle at den allerede har smakt på den, så når du etterpå faktisk skal spise maten, vil hjernen din egentlig videre til noe nytt. «Sett det, spist det», rett og slett.

Så neste gang du planlegger å skeie ut, er det kanskje en tanke å varme opp med litt bildekikking først? Eller omvendt, om du virkelig vil nyte maten, ligg unna venners Instagram-oppdateringer i forkant.

Har du tatt noen gode matbilder i det siste? Del de med oss i bildekritikken »

(Kilde: The Star)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen