Ativ Book 9 2014-utgave
Ativ Book 9 2014-utgave (Bilde: Samsung)

Slank batterigud fra Samsung

Nytt medlem i Ativ Book-serien skal gi 14 timer batteritid.

Samsung avslørte i dag sitt aller nyeste medlem av deres Ativ Book-serie, nemlig «Ativ Book 9 2014 Edition». Dens lillebror, Ativ Book 9 Plus, fikk vi virkelig sansen for da vi testet den i høst, og av dagens nyhet ser vi at det lover godt for seriens fremtid. 

Den nye Ativ-Book-en er blitt enda større, og har fått en skikkelig stor skjerm på 15,6 tommer. Likevel er det ikke skjermmålene som er det gjeveste med modellen.

Heftig batteritid

Nå lovet Samsung også en ganske vill batteritid hos sin forrige luksusmodell i Ativ Book serien, som viste seg å ikke helt leve opp til selskapets lovnader om 11 timer batteritid da vi testet maskinen. Samsung har nemlig funnet frem de store ordene, og hevder at du kan få opptil 14 timer batteritid ut av Ativ Book 9 2014 Edition, før den tar kvelden. 

Foto: Samsung

Om det blir annerledes denne gangen håper vi å finne ut av på vår testlab, men inntil da kan vi kose oss med de øvrige spesifikasjonene.

Endelig 15-tommerens tur

Samsungs nye 15-tommer-modell får endelig sin etterlengtede Haswell-oppdatering. Både dobbeltkjernede i5- og i7-varienter av prosessoren, med en TDP på 15 watt, skal bli tilgjengelig. Siden batteriet har beholdt sin størrelse fra forgjengeren er det i hovedsak prosessoren som står for at batteritiden blir bedre en forrige utgave, som har den eldre Ivy Bridge-prosessoren innabords.

Grafikkdelen styres av en Intel HD 4400-brikke, og opptil to SSD-er kan gi deg så mye som én terabyte lynrask lagringskapasitet. Maskinen vil som standard bli levert med åtte gigabyte minne, og det er ikke kjent om dette kan oppgraderes.

Karosseriet har fått full overhaling, og leveres nå med aluminiumutførelse. Borte er også de unødvendige logoene vi klaget på hos 13-tommeren, og tastaturet skal også ha gått igjennom en liten justering som skal eliminere de mest bråkete elementene.

Se alle bildene av Ativ Book 9 2014 i bildekarusellen under.

Bare full-HD

Foto: Samsung

Det er nok mange som forventet at Samsungs 15-tommer skulle matche den gode skjermoppløsningen til MacBook Pro Retina 15, siden lillebroren allerede går den en høy gang.

Slik blir det dog ikke, til tross for at dagens nyhet får en liten skjermoppgradering. Full-HD 1920 x 1080 oppløsning er nå nemlig på plass, og det samme er en ti punkters trykkfølsom skjerm.

Skjermen skal videre få en lysstyrke på 300 nits, og antirefleksbehandling for å holde de værste refleksjonene på avstand.  

Du får i alt tre USB-porter, der kun to av de er USB 3.0. Planlegger du å sende videosignalet ut av enheten kan du gjøre dette via HDMI-porten i full størrelse, eller via mini-VGA-utgangen. En minnekortleser for SD-kort er også på plass, og om du foretrekker kablet internett må du gå via en adapter.

På grunn av den berøringssensitive skjermen lander vektpilen på 1,85 kilogram, mens målene vi har fått oppgitt er 374,3 x 250 x 16 mm.

Når Ativ Book 9 2014 Edition blir tilgjengelig, og hvor mye den vil koste, er foreløpig ukjent. Pass likevel på å legge inn et varsel i vår Prisguide. Da får du beskjed når maskinen blir tilgjengelig, og kan enkelt finne beste pris.  

Dette syntes vi om 13-tommermodellen:
– Gjennomført fra start til slutt »

(Kilder: EngadgetSweclockers)

(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)
(Bilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen