Slakter DAB-rapport


Illustrasjonsbilde

I forrige måned skapte en rapport fra professor Sverre Holm ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo stor medieomtale.

Rapporten refset lydkvaliteten på DAB-sendinger, altså lydkvaliteten til det nye digitale radionettet. Rapporten påstod til og med at de fleste digitale radiokanaler har dårligere lydkvalitet enn FM-kanaler.

Nå slår NRK tilbake mot professoren, med radiosjef Øyvind Vassaasen og sendesjef Oddvar Kirbakk i spissen.

NRK hevder at rapporten baserer seg på målinger utført i 1998, da en tidligere generasjon DAB-dekodere var i bruk. Ettersom DAB-dekoderne har utviklet seg, skal lydkvaliteten ha blitt merkbart bedre.

NRK viser til lydforskeren Gilbert Soulodres forskning, hvor han uttaler at en sending i 128 kb/s under tidligere generasjoner dekodere er «noe irriterende». En sending med samme bitrate på dagens DAB-nett vil ifølge Soulodre og NRK kvalifisere som «ikke irriterende».

Videre hevder NRK at Holms del av rapporten om «uformell lytting» er basert på den billigste DAB-mottaker som kan oppdrives.

«Det må også pekes på at rapporten for øvrig inneholder en rekke faktiske feil som ikke er en forskningsrapport verdig,» skriver NRK i en pressemelding, ifølge Dagbladet.no.

(Kilde: Dagbladet.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen