Slår tilbake mot PlayStation-piratene

Mens piratkopierte spill lenge har vært et problem på de fleste plattformer, klarte Sonys PlayStation 3 å holde stand ganske så lenge. Det er nemlig knappe to måneder siden Sonys sikkerhetssystem ble knekt, noe pirater har prøvd på i nærmere fire år.

En ulempe for piratbevegelsen er at denne modifiseringen (jailbreakingen) av konsollen kun virker på en eldre versjon av PS3 sin programvare (firmware), og ikke den nye 3.50. Og her har Sony sett sitt snitt til å stikke hull i seilene for de som prøver å kjøre kopierte spill.

PS3-eiere som prøver å spille det siste Medal of Honor tvinges nemlig til å oppgradere konsollens firmware (norsk: fastvare) til 3.50 først, som for øvrig følger med på platen sammen med spillet. Det ødelegger selvfølgelig all moroa for de med en modifisert konsoll.Denne taktikken er strengt tatt ikke ny. Blant annet har Nintendo for vane å lage småproblemer for spillkopierere når de slipper ny fastvare for sine konsoller, noe som gjerne er påkrevd for å kose seg med de nyeste spillene. Det vil ikke overraske oss om Sony nå vil kjøre det samme løpet.

Så er selvfølgelig spørsmålet om den nye fastvaren til PlayStation 3 også kan knekkes, noe som i så fall gir oss den vante runddansen mellom spillbransjen og pirater.

Er spillkonsoller din greie?
Vi har også testet ut 3D-spill på PlayStation 3.


Kilde: Engadget

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen