Slår på stortrommen

<em>Gigabyte GA-EP45-DS3R</em>
Gigabyte GA-EP45-DS3R

Når det kommer et nytt brikkesett er det naturlig at det kommer nye hovedkort som benytter dette brikkesettet. Likevel synes vi vel at Gigabyte kunne vært litt mindre ivrige. Selskapet kommer nå med hele 11 kort basert på P45-brikkesettet fra Intel. Likevel, det mest fascinerende er at Gigabyte ikke opplyser noe om forskjellen mellom alle disse modellene.

Titter vi nærmere på selskapets P35-baserte kort finner vi hele 21 forskjellige kort, så tradisjonen med mange ulike kort på samme brikkesett er ingen ny greie. Ser vi i tillegg på X38- og X48-baserte kort tar det helt av.

Kortene benytter som nevnt Intel P45, dette betyr støtte for 1600FSB og 45 nm prosessorer. De av modellene som støtter DDR3 skal takle minnefrekvenser opp til 1900 MHz mens de modellene som støtter DDR2 skal støtte opp til 1200 MHz.

Av Gigabyte-utviklet funksjonalitet finner vi Dynamic Energy Saver Advanced, Ultra Trusted Platform Module, Dualbios, LED-lys for feilanalyse og Smart Backup for automatisk RAID-oppsett. I tillegg er det både påknapp, resettknapp og knapp for resetting av CMOS montert rett på hovedkortene.

Videre finner vi Realtek ALC889A på lydsiden og mulighet for hele fire nettverkskontrollere (enkete av kortene bare). For overklokkerne finner vi også Hardware Overvoltage Control IC-er, med spenningstrinn på 20 mV .

Kortene blir nok neppe tilgjengelige før Intel P45 blir offisielt lansert, noe som etter planen skal skje i juni.

(Kilde: Gigabyte)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen