Slår ned på sexreklame på SMS

Markedsføringsloven forbyr vilkårlig SMS-reklame sendt ut til intetanende mobilkunder. Nå har Forbrukerombudet satt to streker under dette faktum ved å sette en stopper for en av verstingene i bransjen.

– Robert Lunds selskaper, blant annet Telecom Norway AS, har ved flere anledninger sendt ut uønsket SMS-reklame for sex-chat og pornofilmer til forbrukere, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Sexreklame til barn

Flere av klagerne som har henvendt seg til Forbrukerombudet, har gjort dette på vegne av barn som har mottatt sexreklame på mobiltelefonene sine.

– Når denne reklamen i tillegg kommer i form av svært upassende, og for mange barn skremmende, reklame direkte inn på deres egne mobiltelefoner, er det grunn til nok en gang å gjøre de lovgivende myndighetene oppmerksomme på hva slags reklame barn utsettes for, konstaterer Forbrukerombudet.

Personlig ansvarlig

– Ved å holde Lund personlig ansvarlig for utsendelsene, sender Forbrukerombudet en klar og tydelig beskjed om at slik ulovlig virksomhet fra et eller flere av Lunds selskaper vil bli slått ned på dersom det skjer igjen, skriver ombudet.

Dersom Lund eller noen av hans selskaper sender ut uønsket sexreklame på SMS igjen, vil Lund personlig måtte betale 100.000 kroner i tvangsgebyr.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen