Slår av trådløst i Grantsdale

Kanskje ett av de mest tiltrekkende finessene ved Intel sitt Grantsdale-brikkesett, er muligheten for å kople til trådløse aksesspunkt uten noe ekstrautstyr. Ifølge blant annet eWeek kommer Intel til å de-aktivere denne muligheten som standard av sikkerhetsmessige grunner.

Trådløse aksesspunkt kan nemlig være et mareritt med tanke på elektronisk innbrudd på bedriftsnettverk. Desktop-maskiner er i mange tilfeller gjerne fokusert mer på brukervennlighet enn selve sikkerheten, og med kanskje hundrevis av Grantsdale-aksesspunkt på ett enkelt nett kan det være enkelt for en angriper å komme seg inn på lokalt nett. Dette er absolutt noe man bør ekstremt oppmerksom på i fremtiden ettersom én feil på bare ett enkelt sted kan underminere en hel bedrift.

En talsmann for Intel skal ha uttalt at Microsoft sin innebygde brannmur i XP vil bli automatisk aktivert dersom man velger å konfigurere PC-en som et trådløst aksesspunkt. Spørsmålet er dermed om denne brannmuren holder høy nok kvalitet til å beskytte intetanede brukere om sikkerhetstrusselen. Aktivering av WEP og WPA vil kreve manuell konfigurasjon.

Det har blitt skrevet mye om Grantsdale denne våren. Mange trodde brikkesettet ville være tilgjengelig rett etter CeBIT i mars, men introduksjonen ser nå ut til å skje i løpet av juni. Man har vært enige om at begynnelsen av juni er et meget aktuelt tidspunkt for lanseringen, men en artikkel for Digitimes for kort tid siden spredde stor usikkerhet da det ble påstått at reell tilgjengelighet ikke ville være før begynnelsen av juli.

 

(Kilder: Digitimes, eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen