Slå av Hyper-Threading

En artikkel publisert på Intel sine nettsider anbefaler at du slår av Hyper-Threading dersom du kjører et operativsystem fra Microsoft, og det ikke er Windows XP.

Ifølge Intel er følgende operativsystemer ikke å foretrekke sammen med Hyper-Threading: Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows 98 eller Microsoft Windows 98 SE.

Red Hat Linux 9, SuSE Linux 8.2, Red Flag Linux Desktop 4.0 og COSIX Linux 4.0 er alle sertifisert for Hyper-Threading-teknologien, men det finnes ingen grunn til at også andre Linux-distroer kjører dette glatt. Sertifiseringen har egentlig kun å gjøre med et klistremerke som festes på leveringsklare desktopmaskiner.

Det er ikke nøyaktig kjent hvorfor Intel anbefaler å slå av Hyper-Threading dersom man kjører eldre versjoner av Windows. De-aktiveringen gjøres ved å gå inn i BIOS-grensesnittet, velge riktig innstilling, lagre og starte maskinen på nytt.

Komplett referanse kan leses på Intel sine nettsider: Operating Systems that Include Optimizations for Hyper-Threading Technology

(Kilder: Intel, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen