SL55 med 1,3 Mpiksler

Det har florert med nye og lovende Smartphone-baserte mobiltelefoner den siste tiden, men ingen av dem kan sies å ha klart å tilby en så imponerende pakke med funksjoner i en så liten og nett pakke som den nye EG 4000 "Remo" fra den koreanske mobilprodusenten Uroa Tech.

Designet til EG 4000 bærer store likhetstrekk med den klassiske Siemens SL55, og telefonen er blant annet utstyrt med det samme skyvbare tastaturet og det samme tasteoppsettet. Interessant nok er telefonen også så godt som på størrelse med sin tyske søstermodell og kun 7 gram tyngre med sine 88 gram.


Denne plansjen er alt vi hittil har fått se av den
nye EG 4000 "Remo" (Klikk for større bilde)

Men mens SL55 var en forholdsvis impotent telefon når det kom til funksjonalitet og teknologi, klarer "Remo" i høyeste grad å levere på alle fronter.

Først og fremst vil dette bli den første mobiltelefonen på det vestlige markedet som kan by på et kamera med en 1,3 Mpikslers oppløsning, eller med andre ord kan ta bilder i oppløsninger på opp til 1280x1024 piksler. Dette vil kunne heve kvaliteten på telefonens bilder helt opp på nivå med et billig digitalkamera, og gjør at man kan begynne å snakke om å bruke telefonen til seriøs fotografering.

Videre vil EG 4000 kunne fungere som en ekte verdenstelefon, da den er blant de første telefonene på markedet med firebånds GSM-støtte. Dette betyr at man foruten støtte for de standardiserte europeiske, afrikanske og asiatiske GSM-nettene også vil kunne bruke telefonen i det nord-amerikanske GSM1900-nettverket og i det sør-amerikanske GSM850-nettverket.

Den har også alt av nyere teknologi man finner i mobiltelefoner, inkludert full støtte for MMS, WAP 2.0 og GPRS av Klasse 10. 128-stemmers polyfoniske ringetoner burde vel også kunne falle i smak hos mange, mens teknofantastene nok vil kunne bli noe skuffet over at "Remo" ikke har blitt utsyrt med Blåtann.

Når det kommer til multimeda stiller ikke EG 4000 tilbake for noe alternativ, og telefonen skal lett kunne håndtere avspilling av både MPEG4-film og MP3-musikk. Den medfølgende USB-kabelen kan dessuten brukes til å laste ned multimedia og programmer til telefonen, eller å synkronisere planleggeren.

For øyeblikket er det få detaljer tilgjengelige om "Remo", men det er klart at Uroa Tech i samarbeid med den amerikanske distributøren Europhone USA vil sende ut denne og resten av porteføljen sin på verdensmarkedet i løpet av første halvdel av 2004. Så får vi krysse fingrene for at Norge står på mottaker-listen.

En komplett oversikt over EurophoneUSAs kommende portefølje av mobiltelefoner finnes på selskapets hjemmesider.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen