Skyve-Walkman fra Sony Ericsson


(Klikk for større bilde)

Sony Ericsson kunne i dag lansere sitt nye musikkflaggskip for gjennomsnittsbrukeren. Telefonen, som har fått navn W850 er Sony Ericssons aller første telefon med nedskyvbart tastatur, og representerer dermed et lite designgjennombrudd for den svensk-japanske produsenten.

Mens de første Walkman-telefonene kunne skryte av å ha lik funksjonalitet til en vanlig mp3-spiller, kan W850 skryte av det og litt til. Telefonen blir etter alt og dømme den første fra Sony Ericsson der du kan laste musikk direkte ned til telefonen, og det gjennom Walkman-menyene. I tillegg skal W850 ha en ny versjon av musikkspilleren, med flere funksjoner og muligheter enn i dagens Walkman-spiller.

Sony Ericsson W850:

Fjerde kvartal, oktober
Pris: 3000 kroner veiledende pris


Teknologi: WCDMA2100, GSM 900, 1800, 1900, GPRS klasse 10.

Blåtann A2DP, infrarød, MMS, epost, wap 2.0, html-støtte, RSS-støtte.

Maskinvare: Batteri ukjent, 64 MB internminne, opptil 4 GB minnekort (1GB følger med)

Skjerm og kamera : TFT, 262 000 farger, 240 x 320 punkter

1600 x 1200 punkter, autofokus, video, blits, eget kamera for videotelefoni

Øvrig: Walkman 2.0, TrackID, FM radio RDS, Java MIDP 2.0

Tanken er nemlig at musikknedlasting skal være så enkelt som mulig. Ved å legge en snarvei til musikkbutikken inni selve musikkspilleren kan du raskt og enkelt gå inn på nettet, finne sangen og laste den ned. Sony Ericsson sier at de vil rette seg etter operatørenes musikktjenester, som for eksempel Telenors nylanserte musikkbutikk.

Med W850 kan du også raskt finne ut hvilken sang de spiller på utestedet eller på radioen. Ved å bruke diktafonen tar du opp et par sekunder av sangen, sender det til musikkarkivet til Gracenote, for så å få tilbakesendt navn på sang og artist samt et spørsmål om du vil laste ned sangen. Svarer du ja vil telefonen automatisk søke seg frem hos musikkbutikken og laste sangen ned for deg.

I tillegg til det har W850 en komplett mp3-støtte, samt mulighet for tilkobling til stereo blåtann-hodesett.

Kamera også

W850 er ikke bare en musikktelefon, den kan også ta bilder i en oppløsning på to megapiksler. Kameraet har også autofokus, som sikrer skarpe bilder. I tillegg har telefonen blits, slik at du kan lyse opp bilder tatt i skumring eller mørke.

Skjermen i W850 er spesifikasjonsmessig helt lik den som sitter i W900i, som vi testet tidligere i år. Dermed har du i alt to tommer fordelt på 240 x 320 punkter til rådighet, på en TFT-skjerm med 262 000 fargers fargedybde.

En såpass høy oppløsning åpner mulighetene for avanserte spill, noe Sony Ericsson tydeligvis har tatt til etteretning. W850 har støtte for Java MIDP 2.0 og du kan dermed bruke telefonen til spill så snart du skulle bli sliten i ørene av all musikken.

3G og stort minne

I listen over den omfattende multimediastøtten er det lett å glemme at W850 er en avansert telefon på andre felt også. For eksempel har telefonen støtte for 3G, og kan dermed både skryte av å kunne tilby høye nedlastingshastigheter og videotelefoni. Men vr advart, W850 mangler EDGE, og du må dermed ty til GPRS så snart du ikke befinner deg innenfor 3G-nettet.

Minnekapasiteten på W850 er det ingenting å utsette noe på. I tillegg til et internminne på 64 MB vil du få med et minnekort på 1 GB med i salgspakken. Skulle det være utilstrekkelig kan minnet utvides til hele 4 GB.

Høres W850 ut som telefonen for deg? Da må du belage deg på å vente. Til tross for at Sony Ericsson kunne vise frem en velfungerende prototype i dag, sier selskapet at modellen ikke vil være klar før i fjerde kvartal, nærmere bestemt oktober. Og prisen? Den vil ligge på mellom 3- og 4000 kroner.

(Kilder: Sony Ericsson, Mobil, GSMarena)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen