Skyvbar lavpris fra Nokia

Nokia arrangerte i dag sin årlige konferanse Nokia Connect i Helsinki, og lanserte i den forbindelse fire nye mobilmodeller for det europeiske markedet. Stikkordet for dagens lansering var tydeligvis nedskyvbart, og blant modellene finner man Nokias kanskje hittil største sjarmør - 6111.

6111 skiller seg ut fra de to øvrige modellene ved at den spesifikasjonsmessig ikke er like banebrytende. Til gjengjeld poengterer Nokia at dette er en modell ment for de som ønsker en telefon med nedskyvbart tastatur, men som samtidig ikke ønsker å punge ut flerfoldige tusen.

Størrelsesmålene på den lille casanovaen er slett ikke verst. Om man har plass til 8,4 x 4,7 x 2,3 cm i vesken eller bukselommen burde 6111 passe inn. I verste fall kan man henge den i en snor rundt halsen. Vekten på 92 gram burde ikke by på noen utfordring.

6111 har et megapikselkamera med en oppløsning på 1 megapiksel. Helt nøyaktig kan telefonen ta bilder i oppløsningen 1152 x 864 punkter, som er den samme oppløsningen som vi har sett på både Nokia 7610 og 6670.

I tillegg kan telefonen ta video i oppløsningen 176 x 144, samt at man har et fotolys tilgjengelig i tilfelle man ønsker å knipse i mørke omgivelser.

I motsetning til svært mange av Nokias telefoner, så bruker 6111 hele skjermen som søker når man tar bilde. Dette har vært et savn, især på selskapets Series 40-modeller, og det gleder at dette nå ser ut til å komme på plass. Man har også fått på plass egen dedikert kameraknapp på venstre side av telefonen.

Skjermen i 6111 er heller ikke så verst, men er adskillig mindre imponerende sammenlignet med hva søstermodellene 6280 og 6270 kan by på. Med en oppløsning på 128 x 160 punkter og en fargedybde på 262 000 farger, kan skjermen sammenlignes med den man finner i blant andre 7270 og 6170. Skjermen er av typen TFT.

Mye snop for lite penger
For å være en telefon i middelsegmentet, er 6111 svært godt utstyrt. Telefonen kan i tillegg til trippelbånd by på både blåtann og infrarød port, noe som faktisk er en sjeldenhet selv i Nokias dyrere modeller. I og med at den lille sjarmøren også har EDGE, kan man også laste ned data i mye høyere hastighet enn det man kan med GPRS.

Den som antar at 6111 ikke er en morotelefon, bør lese nøye. Her har man nemlig det meste en kan begjære av underholdning, da i form av MP3-spiller, FM-radio og Java MIDP 2.0-støtte. Det skal poengteres at MP3-spilleren ikke egner seg til stort annet enn ringetoner ettersom 6111 mangler minnekort.

Det interne minnet strekker seg til 23 MB. Dette er ikke rare greiene, men holder til en del spill, bilder og ringetoner, og burde dermed være midt i blinken for mannen i gaten. Ellers kan det nevnes at telefonen byr på Push-To-Talk og e-post.

Det ble faktisk ikke oppgitt noen lanseringsdato for 6111 i pressemeldingen, men prisen er antydet å ligge rett over 2500 kroner i begynnelsen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen