Skyter opp videokamera med pistol

Foto: GeekGunner.com

Skyter opp videokamera med pistol

Kamerakaster gir gode oversiktsbilder.

På årets Defcon-messe i Las Vegas demonstrerte hackerne Vlad Gostom og Joshua Marpet en "kamerakaster" som kan skyte et videokamera opp i lufta for å gi brukeren oversikt over omgivelsene via trådløs videosending til en mottaker.

Kamerakasteren er et hobbybasert prosjekt og har tatt inspirasjon fra overvåkningsenheter brukt i det israelske militæret. Hvis du for eksempel skulle befinne deg i en vanskelig situasjon, kan du med andre ord skyte opp overvåkningskameraet for å få et overblikk fra lufta over nærliggende områder.

Modifisert signalpistol

Prosjektet har modifisert en signalpistol med 37 mm kaliber som kan minne om en 40 mm granatkaster. Slike signalpistoler er tilgjengelig for sivile, noe de to hackerne har dratt nytte av.

De har brukt små, trådløse videokameraer som har fått plass i små flasker, lagd batteriadaptere, lagt ledninger for hånd og festet det hele til en liten fallskjerm, før de foretok nøye utregnede kalkuleringer til selve testingen.

Lang vei å gå

Prosjektet har ennå en lang vei å gå. Testene som har blitt utført hittil har kun klart å nå en høyde på 30 fot, eller litt over ni meter.

Hackerne selv anslår at et ferdig system vil koste rundt 500 dollar i butikken når eller om det én gang blir ferdig, noe som tilsvarer 2800 kroner. Inntil da må mange flere tester til, og det gjenstår å se om prosjektet til slutt vil dukke opp som et ferdig produkt i hyllene på den nærmeste foto- eller hobbybutikken.

(Kilde: GeekGunner.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen