Skyt med hjernebølger

Innen FPS-spill og andre spill har utviklingen på kontrollerfronten stått mer eller mindre stille i de siste årene. Det har vært en kombinasjon av mus og tastatur som har vært det dominerende på markedet. Nå kommer altså OCZ med et helt nytt produkt, Neural Impulse Actuator (NIA). NIA er ikke ment som en erstatning for datamusen, men som et tilskudd.

Tenk deg følgende scenario: Under en runde i et FPS-spill hopper en fiende frem fra et hjørne, for å skyte vedkommende trenger du bare tenke tanken og så skyter du vedkommende. Science Fiction? Faktisk ikke, hvis du har riktig utrustning da selvfølgelig.

Pannebånd

NIA består av et slags pannebånd med tre sensorer plassert midt i pannen. Denne er så koblet til en liten metallboks som igjen er koblet til datamaskinen via USB. Sensorene merker nevrologiske endringer som stress osv.


<em>Her skytes det for harde livet, uten å trykke på en eneste tast!</em>
Her skytes det for harde livet, uten å trykke på en eneste tast!

Det første man må gjøre er å kalibrere enheten. Hver av signalene fra NIA kan settes opp som forskjellige tastetrykk og kombinasjoner. Dermed kan man skyte, hoppe, løpe osv bare uten å trykke ned en eneste tast. NIA-enheten konverterer EEG-signaler til tastetrykk, så alt brukeren nå gjøre er å bruke hodet.

NIA vil komme på markedet om ikke så alt for lenge. Vi er allerede lovet et testeksemplar så vi kommer forhåpentligvis snart med en test.

Prismessig havner enheten trolig på rundt 200 Euro, eller 1600 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen