Skype til Series 60

Skype-teknologien, som lar deg ringe gratis over internett, er for alvor i ferd med å innta mobiltelefonenes verden.

Vi har tidligere skrevet om pakker som IPDrum, som via en spesialkabel lar deg benytte Skype med mobiltelefonen.

Denne metoden virker dog en smule tungvint, siden du i tillegg til spesialkabelen må ha en ekstra mobiltelefon til disposisjon.

Hvis du har en Series 60-telefon, kan du nå velge mellom to langt enklere utveier. Blant mobiltelefonene som benytter Series 60-grensesnittet, finner vi blant andre Nokia 6630, 6680 og 6681.

Det er selskapet med det treffende navnet Usefulapps som har laget de to programmene med de beskrivende navnene Useful Skype Bluetooth Phone og Useful GPRS-3G Skype.

Useful Skype Bluetooth Phone sender signalene mellom mobiltelefonen og PC-en ved hjelp av blåtannteknologien.

Til tross for at blåtann er en trådløs teknologi, innebærer det ikke all verden av bevegelsesfrihet. Blåtann-radiusen på de aller fleste mobiltelefoner er 10 meter. Dermed kan du ikke bevege deg langt fra PC-en før det blir stille i den andre enden.

Det andre programmet, Useful GPRS-3G Skype, kommuniserer, som navnet tilsier, med PC-en via 3G- eller GPRS-nettet.

15 kroner per dag
Ved å bruke dette programmet mister Skype sin status som gratis, siden du må betale for bruken av 3G- eller GPRS-nettet. Foreløpig er 3G-nettet inne i en prøveperiode her til lands, med 15 kroner for fri bruk per dag.

Skal du derfor benytte dette programmet til å ringe til venner og bekjente i USA, sparer du mye i forhold til prisen det ville kostet å ringe vanlig med mobil- eller fasttelefon.

Det eneste du trenger for å ringe med Skype på din Series 60-telefon, er å laste ned programvaren, for så å installere den på både PC-en og mobiltelefonen.

Mobiltelefonen kommuniserer så med PC-en over 3G- eller GPRS-nettet. For å kunne benytte programmet på du ha Windows 2000/XP på PC-en og Skype versjon 1.2.0.48 eller senere.

Programmet koster 143 kroner, og kan lastes ned fra Handangos nettsider.

(Kilde: Usefulapps, Handango)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen