Skype med videotelefoni

Skype er et gratis program som gjør det mulig å ringe gratis til andre Skype-brukere, det vil si fra PC til PC via Internett. Du kan også ringe brukere som ikke bruker Skype, men da koster det rundt 13 øre per minutt i Norge. Se prislisten på skype.com.

Nå er en betaversjon av Skype 2.0 sluppet - nå endelig med mulighet for videotelefoni, det vil si brukere kan ringe til hverandre og se hverandre på webkamera. Videotelefoni har riktignok vært mulig tidligere med Skype, men da må brukeren laste ned og installere et tilleggsprogram. I den nye betaversjonen er altså videotelefoni nå innebygd.

Skype har inngått et samarbeide selskapene Creative og Logitech som produserer webkameraer, men ifølge rapporter fra Skype-brukere skal de fleste webkameraer på markedet i dag være kompatible med Skype. Videotelefoni skal være ganske brukervennlig med Skype - det er bare å plugge inn et webkamera til PCen (med Windows XP) med Skype 2.0 Beta installert og den skal være klar til bruk.

I tillegg til muligheten for videotelefoni har Skype 2.0 fått et nytt brukergrensesnitt. Programmet har dessuten en rekke nye funksjoner og konfigurasjonsmuligheter. Du kan også laste ned en rekke tilleggprogrammer.

Skype 2.0 Beta krever Windows 2000 eller XP og hvis du skal bruke videotelefoni må du ha Windows XP installert. Last ned Skype 2.0 Beta. Vær oppmerksom på at dette er en prøveversjon og derfor kan være ustabil.

Kilde: eweek.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen