Skype gratis med vanlig mobiltelefon

Egentlig dreier det seg ikke om noen gratistjeneste, for løsningen forutsetter at du har to mobiltelefoner, hvorav den ene kobles til en PC via IPdrum-kabelen. PC-en må stå på og være logget på Skype. Så vil mobiltelefonen koblet til PC-en virke som en basestasjon. Du ringer denne mobilen, som så sender samtalen videre over Skype til den som skal være mottaker. Mottakeren må være Skype-bruker.

Om også mottakeren har IPdrum-kabel kan han/hun besvare anropet på sin vanlige mobiltelefon.

Lokaltakst
Når du ringer fra din mobiltelefon betaler du bare samtalen til den PC-koblete mobilen din. Ved innkommende anrop betaler du anropet fra din PC-koblete mobil til mobilen du bærer med deg. I praksis kan du ringe hvor som helst i verden til lokaltakst, forutsatt at den du ringer til også har Skype.

Skype har i dag mer enn 40 millioner brukere, og tilstrømningen av nye brukere er stor. Men selv om det er kommet flere håndsett som skal gjøre Skype-telefoni mer som vanlig telefoni, så bruker de aller fleste tjenesten til gratis samtaler PC til PC.

Skype
Alt som kreves for å bruke Skype er en PC med bredbåndstilkobling, mikrofon og høyttalere. De fleste velger å bruke headsett med mikrofon på. Slikt utstyr kan kjøpes for en billig penge der du kjøper PC-utstyr. På bærbare PC-er er mikrofon og høyttalere gjerne integrert. Da trenger du bare gratisprogrammet fra Skype (last ned her), selv om lyden nok vil bli bedre med headsett.

Kabelen fra IPdrum vil variere noe i pris, avhengig av mobiltelefonen den skal brukes med. PÃ¥ nettsidene til selskapet heter det at den kommer i salg 30. august, og koster omlag 70 dollar (pt 455 kroner).

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen