Skype blir mobilt

Skype, eller VoIP, er et PC-program som lar deg ringe til andre Skype-brukere via PC over bredbåndnettet.

Skype er er gratis, i tillegg til at du kan ringe hvor som helst i verden. Tjenesten har det siste halvannet året blitt svært populært, og har nå over 50 millioner aktive brukere verden over.

For å benytte Skype, har du hittil måttet sitte ved PC-en eller bruke for eksempel IPDrums programpakke.

IPDrums løsning innebærer at du ved hjelp av to mobiltelefoner, en spesialkabel og en PC med trådløs nettverkstilkobling, kan benytte Skype via mobiltelefonen.

Det er ikke til å legge skjul på at slike løsninger blir tungvinte i lengden.

Nå ser det imidlertid ut som om Skype for alvor er på vei inn i mobiltelefoniens verden. Som det første i verden, har den tyske mobiloperatøren E-Plus signert en samarbeidsavtale med Skype.

Avtalen innebærer at abonnenter har mulighet til å velge om de vil bruke det vanlige mobilnettet eller om de heller vil rute samtalen via Skype.

For å kunne bruke Skype, kreves det at den som du ringer også har programmet installert. Fra oktober vil Skypes programvare i følge Cellular News komme med tilbud om et abonnement i E-Plus.

E-Plus er Tysklands tredje største mobiloperatør, med 9,8 millioner kunder.

Også for turister
Niklas Zennström i Skype er svært fornøyd med avtalen, og peker på at det ikke bare er tyskere som vil ha nytte av tjenesten:

- E-Plus er den første mobiloperatøren som inngår avtale med Skype, og tar dermed det første skrittet i å gjøre Skype tilgjengelig på et hvert nettverk, inkludert 3G. Nå kan hvem som helst med et E-Plus-abonnement nyte godt av denne avtalen når de er på reise i Tyskland.

Fordelene med å benytte Skype-nettet vil bli ekstra tydelige for forretningsreisende. Det nye abonnementet er en god mulighet til å krympe telefonregningen betraktelig mens man er på reise i Tyskland. Er du turist i Tyskland, kan et slikt abonnement gjøre det litt lettere å ringe hjem til mor, med tanke på de skyhøye roaming-prisene de aller fleste operatører har.

Ulempen med E-Plus-abonnmentet er imidlertid at du må betale månedsbeløpet på 321 kroner uansett om du befinner seg i Tyskland eller ikke. Poenget med et abonnement faller da litt bort for andre turister, med mindre man har planer om å oppholde seg i Tyskland i lengre tid. Løsningen kan eventuelt være å si opp abonnementet etter ferien.

(Kilde: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen