Skype-telefon med Wi-Fi

Hittil har du stort sett kunnet bruke Skype på PC, Mac og PDA-er, fordi de fleste mobiltelefoner ikke har støtte for programmet. Men nå finnes det en mobiltelefon du også kan bruke til Skype.

Skype er en gratis programvare som lar deg snakke kostnadsfritt med alle andre Skype-brukere i hele verden.

Det er NetGear som har hevet seg rundt og tryllet frem en spesiallaget mobiltelefon, laget kun for at du skal kunne bruke Skype på den.

Grunnen til at det er gratis å bruke Skype, er at samtalen går via internett i stedet for fast- eller mobilnettet. Men bruker du derimot Skype til å ringe et fast- eller mobilnett, må du finne deg i å betale litt for samtalen.

NetGears mobiltelefon har Skype innebygget, og du trenger derfor ikke installere ekstra programvare. WiFi-støtte gjør at du kan bruke Skype-telefonen til å ringe gratis til andre Skype-brukere hver gang du er innenfor en åpen WiFi-sone.

Men telefonen har sine klare begrensninger. NetGear skriver på sine nettsider at du kun kan bruke telefonen i WiFi-soner som ikke er beskyttet av passord. Det hjelper ikke en gang om du har brukernavn og passord i WiFi-sonen. Telefonen har nemlig ikke noen nettleser og du kan derfor ikke logge deg på WiFi-soner som krever at du logger deg på via nettleser. Har du passordbeskyttet WiFi-sone hjemme, kan du derfor ikke bruke telefonen uten at du fjerner passordbeskyttelsen.

Bortsett fra Skype- og WiFi-støtten, forteller ikke NetGear noe om spesifikasjoner noe om spesifikasjonene eller batterilevetiden til den nye telefonen.

Om ikke lenge kan du få kjøpt NetGears telefon fra en rekke amerikanske nettbutikker, blant annet Best Buy og Amazon. I følge Hegnar.no skal telefonen ha en pris på drøyt 1600 kroner. Men det er usikkert om denne prisen er medregnet moms og frakt eller ikke.

Mer informasjon om NetGears Skype-telefon finner du på selskapets egne nettsider.

Det finnes måter å bruke din vanlige mobiltelefon til å snakke via Skype. For eksempel kan du bruke programmet Useful Client, som lar telefonen din kommunisere med Skype-klienten på PC-en din. Mer om Useful Client kan du lese i vår test av programmet.

(Kilder: Hegnar, NetGear)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen