Skype-protokollen knekket

Alternativ tekst mangler
(Bilde: voipwiki.com/blog)

En kinesisk programvareutvikler skal angivelig ha knekket protokollen og krypteringen som benyttes av Skype. Teknologien bak Skype er avslørt. Det er Charlie Paglee som melder om dette i sin blogg.

Skype gjør det som kjent mulig for brukere å ringe fra en PC via Internett. Charlie Paglee forteller i sin blogg at han ble oppringt av en venn i Kina, og Paglee mottok også og et skjermbilde av programmet som angivelig skal være utviklet i henhold til Skype-protokollen.

Det nye programmet, som er basert på Skype-protokollen, skal foreløpig ikke være stabilt nok for lansering, men en demoversjon av programmet vil trolig slippes i august.

En annen konsekvens av at protokollen er blitt knekket er at Skype-trafikken skal kunne blokkeres, men dette er foreløpig kun en en udokumentert påstand fra den kinesiske utvikleren.

Ifølge Paglee har den kinesiske utvikleren ikke gjort noe ulovlig. Skype-protokollen skal riktignok være merkevarebeskyttet, men skal ikke være patentert. Skype og eieren av Skype, eBay, skal være klar over nyheten, men de mener det ikke finnes noe som beviser at protokollen faktisk er blitt knekket.

Videre mener talsmenn fra Skype at selv om protokollen er blitt knekket, skal det mer til for å utvikle en Skype-kopi som er like bra som originalen.

(Kilde: Betanews, CIO.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen