– Skyldes ulik interesse for teknologi

– Skyldes ulik interesse for teknologi

Halvparten så mange kvinner bryr seg om mobilkostnader i utlandet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det kanadiske selskapet Aastra leverer kommunikasjonstjenester og -produkter for næringslivet, og har også en avdeling i Norge. Nå presenterer de resultatene av en undersøkelse hvor norske kvinner og menn har svart på spørsmål om sine mobilvaner i utlandet, og det viser seg at kjønnsforskjellene er ganske store på dette området.

Bare 32 prosent av kvinnene som reiser til utlandet med mobilen sin sier at de er kostnadsbevisste i forhold til mobilbruken. Seks av ti menn (58 prosent) sier derimot at de er kostnadsbevisste på utenlandsreisen. Menn er også langt mer opptatt av å finne trådløse nett i utlandet enn kvinner, ifølge undersøkelsen.

Administrerende direktør Bjørn Inge Lindhjem i Aastra tror forskjellen blant kjønnene først og fremst skyldes ulik interesse for teknologi.

Administrerende direktør Bjørn Inge Lindhjem i Aastra.
Administrerende direktør Bjørn Inge Lindhjem i Aastra.Foto: Aastra Telecom Norway AS

– Jeg tviler på at den store kjønnsforskjellen over kostnadsbevissthet ved mobilbruk i utlandet skyldes at kvinner sløser mer enn menn. Tvert i mot er det vel kanskje menn som har de mest råflotte vanene, enten det er dyre biler eller nytt fiskeutstyr til tusenvis av kroner. Mest av alt tror jeg det skyldes at menn har større interesse for teknologi enn kvinner. Blant annet kan det gi seg utslag i større kunnskap og bevissthet rundt eksempelvis dette med dataroaming og annen datatrafikk som bør slås av når man reiser til utlandet, sier Lindhjem.

Skru av dataroaming

Å skru av dataroaming er et av de heteste sommertipsene for ferien hvis du vil unngå en høy mobilregning når du kommer hjem fra utlandet. Aastra, som altså veileder norske bedrifter, antyder at arbeidsgiverne burde stille større krav til sine ansatte som reiser på tur.

– Roaming-utgifter anses ofte som en fast kostnad, som bedriften betaler uten å stille kritiske spørsmål. De verste utgiftssmellene med mobilbruk i utlandet kan unngås gjennom å deaktivere funksjoner som automatisk nedlaster datatrafikk, sier Lindhjem.

Les også: Det kan bli dyrt å være oppdatert i ferien

– Menn jobber oftere i ferien

Ifølge undersøkelsen bruker 31 prosent av mennene mobilen sin til jobbrelaterte oppgaver i utlandet. For kvinner er tallet 17 prosent.

Dette får Aastra til å konkludere med at menn sannsynligvis er mer villig til å jobbe litt i ferien. At 26 prosent av mennene sier at de i stor eller svært stor grad forsøker å finne et trådløst nett når de reiser utenlands, mener selskapet bekrefter teorien. Det samme gjelder halvparten så mange kvinner.

– Jeg kan vanskelig tolke dette annerledes enn at kvinner nok er flinkere til å la jobben bli liggende igjen hjemme og nyte ferien enn oss menn, avslutter Lindhjem.

Færre kvinner får dekket kostnadene

Rundt 60 prosent av de spurte oppgir at de får subsidiert mobilbruk i arbeidstiden fra arbeidsgiver. Imidlertid er det slik at dette gjelder nesten 75 prosent av norske menn, mens kun 44,7 prosent av kvinnene får det samme.

Det forklarer kanskje at kvinner ikke er like villige til å jobbe litt når de har ferie. Samtidig forklarer det ikke hvorfor norske kvinner ikke er så opptatt av å skru av dataroaming eller finne trådløse nett i utlandet, ettersom de må betale for bruken selv.

Les også: Mobiltipsene som redder ferien din

Undersøkelsen ble foretatt av InFact AS for Aastra blant 1896 respondenter, hvorav 1022 i arbeid der de bruker PC.

(Kilder: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen