Skylder på Apple etter iCloud-hacking

Skylder på Apple etter iCloud-hacking

Wired-journalist fikk slettet alt på mobilen, nettbrettet og datamaskinen.

Mat Honan er journalist i Wired.com, og har inntil nylig skrevet mye for Gizmodo også.Før helgen opplevde han enhver nerds verste mareritt; En hacker slettet nemlig alt han hadde lagret på sin iPhone, iPad og Mac via skytjenesten iCloud ("remote wipe"), samt at han tok over Honans Google-konto og Gizmodos Twitter-konto. Alt sammen tok knappe fem minutter, og offeret rakk knapt nok å reagere.

Honan trodde først at hackeren hadde klart å gjette seg til det sjusifrede, alfanumeriske passordet hans, som han ikke hadde brukt noen andre steder enn hos Apple. Nå viser det seg imidlertid at hackeren har utnyttet Apples egne mekanismer for å tilbakestille passordet – spørsmål som "Hva er pikenavnet til moren din?" og lignende. Hackeren svarte ikke på spørsmålene, men fant en måte til å omgå dem på og fikk så endret passordet. Dette fikk Honan svar på da hackeren selv tok kontakt og fortalte fremgangsmåten, ifølge hans egen blogg.

Les også: Aldri mer glemte passord

Klager til Apple-sjefen

Apple Care har bekreftet overfor Honan at sikkerhetshullet eksisterer. Han har også sendt mail til Apple-sjef Tim Cook og PR-avdelingen deres, men Apple har ikke offisielt kommentert saken i løpet av helgen.

De siste dagene har Honan gjort alt han kan for å tilbakestille mobil og nettbrett, angre slettning av Google-konto, levere Mac-en inn til service i håp om at noe informasjon kan reddes, og ta tilbake sin Twitter-konto. Er du interessert i flere detaljer kan du lese bloggen hans.

Moralen i historien, som Honans tidligere arbeidsgiver Gizmodo også påpeker, er at du ikke kan stole blindt på "skyen". Ei heller er store selskaper som Apple ufeilbarlige. Selv om det i dette tilfellet var snakk om et sikkerhetshull, er det likevel viktigst å ha et sikkert passord hvis du vil unngå noe lignende.

Og blir du spurt om navnet på førskolelæreren din, hunden din, pikenavnet til moren din eller hva din favoritt-iskrem er, bør du for all del ikke svare sannferdig – velg heller noe urelatert, en karakter fra en film eller noe annet du kan tenkes å forbinde med spørsmålet.

Les også: Mobilkoden brytes på sekunder

(Kilder: Gizmodo, blogg)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen