(Bilde: Microsoft)

SkyDrive får offline-modus

Microsofts lagringstjeneste blir oppgradert i Windows 8.1.

Storoppdateringen Windows 8.1 kommer til menigmann i løpet av høsten, og en av nyhetene vi kan vente oss er bedre synkronisering med Microsofts nettskybaserte fillagringsplattform SkyDrive.

I et nylig innlegg på Windows-bloggen skisserer Microsoft flere detaljer om de ferske funksjonene, og blant godsakene finner vi offline-modus.

Flere valg

Lett å se hvilke filer som er tilgjengelig offline.
Lett å se hvilke filer som er tilgjengelig offline.Foto: Microsoft

SkyDrive kan lagre dine lokale filer, som bilder, tekstdokumenter og videoer, ute i skyen. Mens dataene godgjør seg ute på nett og på tvers av de ulike Windows-enhetene dine, legger Microsoft igjen såkalte «plassholdere» lokalt. Slik dukker de nettskybaserte filene fremdeles opp som et slags speilbilde på harddisken din.

Nå er det ikke sikkert at du vil ha alle filene dine ute på nett, eller at du har tilgang til Internett hele tiden. Microsoft løser dette med en ganske enkel funksjon, nemlig alternativet «Gjør offline».

Du kan markere både filer og mapper for å bli tilgjengelige uten nett, altså at de lagres fysisk på harddisken i tillegg til at de befinner seg ute på en av Microsofts servere. Når du har endret filen og eventuelt kobler deg til nett igjen, vil denne siste utgaven automatisk lastes opp og synkroniseres i nettskyen.

Mer brukervennlig

Foto: Microsoft

Microsoft legger også vekt på brukervennligheten med den nye SkyDrive-synkroniseringen. I Windows 8.1 er SkyDrive for eksempel sydd inn i lagringsmenyene, slik at det er enkelt og greit å velge om du vil lagre spesifikke filer eller mapper i SkyDrive eller på «denne PC-en».

Selskapet framhever også at det ikke er nødvendig å konfigurere innstillinger manuelt for å gjøre filer offline eller for å få dem til å synkronisere med skyen igjen.

I tillegg blir SkyDrive en integrert del av Windows-søket, slik at filer du har på nett også dukker opp blant søkeresultatene.

Test ut Windows 8.1 selv ved å laste det ned fra Microsoft.com.

Vil du teste ut oppgraderingen selv?
Nå kan absolutt alle laste ned Windows 8.1 »

(Kilder: Windows Blog via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen