Skummel SMS-reklame

Reklame på mobiltelefonen blir stadig vanligere, og nå har også den verdenskjente forfatteren Stephen King tatt tastene fatt for å promotere sin siste bok.

King, som i en årrekke har forsynt lesehester verden over med grøssere, har nå skrevet en bok med mobiltelefoner i hovedrollen, Cell. Et mystisk signal som sendes til samtlige telefoner i et mobilnett forvandler brukerne om til zombie-liknende vesener.

Og hva passer vel bedre enn å bruke mobiltelefoner som virkemiddel til en bok som Cell? For å få amerikanerne til å løpe til nærmeste bokhandel og kjøpe Cell, skal et reklamebyrå sende ut tekstmeldinger til hundre tusen Cingular-abonnenter i USA. Tekstmeldingene skal fremstå som om Stephen King selv er avsenderen.

Cingular-abonnentene kan i tillegg laste ned lydklipp og bakgrunnsbilder for $2 stykket fra bokens nettside. Alle som mottar Cell-reklamen har på forhånd samtykket til å motta slik SMS-reklame via en markedsundersøkelse.

Denne typen lovlig SMS-reklame ser imidlertid ut til å være et av få unntak, da stadig flere av verdens mobilbrukere mottar SMS-reklame de ikke har bedt om. I mage land er det ulovlig å sende SMS-reklame uten at mottakeren har samtykket på forhånd. Dette har også blitt et stort problem i Norge, og Forbrukerrådet meldte i fjor at antallet klager på SMS-reklame nå er høyere enn antallet klager på epost-reklame.

(Kilder: Textually, Cell)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen