Test

Skullcandy Full Metal Jacket

Skullcandy Full Metal Jacket

Frekvenser: 16 - 20 000 Hz
Impedans: 16 ohm
Ledningslengde: 1,1 meter
Plugg: 3,5 millimeters minijack, støtte for Apple Iphone og RIM Blackberry

Pris: 799 kroner veiledende

Skullcandy Full Metal Jacket

Frekvenser: 16 - 20 000 Hz
Impedans: 16 ohm
Ledningslengde: 1,1 meter
Plugg: 3,5 millimeters minijack, støtte for Apple Iphone og RIM Blackberry

Pris: 799 kroner veiledende

Skullcandy er en hodesettprodusent som satser på stil. Vi har hatt Skullcandy Full Metal Jacket på testbenken.

Logoen på hodesettet er et hodeskalle, og hodesettet kommer i tre forskjellige farger: Sølv, krom og svart. Produsenten skriver på nettsidene at hodesettet har nok bass til å rocke en muldyrs bakende til månen. Det er ingen tvil om at ungdom er hovedmålgruppen.

Ørepluggene er laget av metall.
Ørepluggene er laget av metall.
Hodesettet har en egen dempetast, som kan brukes om du har Iphone eller Blackberry.
Hodesettet har en egen dempetast, som kan brukes om du har Iphone eller Blackberry.

Passer Iphone-brukere

Det som er spesielt med Full Metal Jacket, er at den passer alle enheter med vanlig 3,5 millimeters minijack-utgang men er likevel spesialtilpasset Blackberry-telefoner og Iphone. Hodesettet fungerer nemlig som en håndfri sammen med disse telefonene, og en egen tast på ledningen lar deg svare, dempe musikken eller slå av mikrofonen under samtaler.

Denne funksjonen fungerer svært godt, og gir bedre lyd i samtaler enn mobilen din. Motparten har heller ingen problemer med å høre hva du sier.

Alle delene på Full Metal Jacket er laget av metall, noe som gir en svært god kvalitetsfølelse. Øreputene er av gummi, og er av typen som isolerer lyden godt når du har hodesettet i ørene. Ledningen er tykk og blank som aluminiumsfolie, og har et lag med gummiisolasjon på utsiden.

Dessverre har nok designen her gått litt ut over brukervennligheten. Ledningen er nemlig svært stiv, i stedet for å henge på en naturlig måte. Dette er litt upraktisk når du eksempelvis skal gjemme ledningen inn i ytterjakken. Den ytterste biten med ledning, som ut mot ørepluggene, er heldigvis tynnere, slik at den stive ledningen ikke påvirker hvordan ørepluggene sitter i ørene.

Ledningen er forøvrig litt over en meter lang, og rekker uten problemer ned i bukselommen, bak i sekken eller hvor du enn pleier å oppbevare MP3-spilleren din (innenfor rimelighetens grenser).

Med i pakken får du en rekke forskjellige øreputer. Du kan velge mellom gummi og et slags skumgummimateriale som former seg etter øregangen når du stikker de inn. Begge metoder isolerer lyden godt, men ikke like godt som Cresyn C705e som vi testet for noen uker siden.

Pluggen er en vanlig 3,5 millimeters minijack, med gullbelegg.
Pluggen er en vanlig 3,5 millimeters minijack, med gullbelegg.

Mye bass

En stor del av de yngre liker nok mye bass, og dette vet Skullcandy. Full Metal Jacket spiller nemlig skikkelig kraftig og aggressiv bass. Dette kan gjøre hodesettet til Hip-hop-fantastens favoritt.

Samtidig som den er kraftig, vrenges ikke høyttalerne i hodesettet med det aller første. Dersom lydkilden er kraftig nok kan du nemlig skru svært høyt, uten at bassen blir utydelig av den grunn.

Bassen er riktignok kraftig, men hodesettet er likevel ikke spesielt god i frekvensspekteret av den grunn. Når bassinstrumentet er av den akustiske typen, merker du fort at bassen mangler mye av sin naturlige klang. Et godt eksempel er kontrabass i jazzmusikk.

En enkel oppbevaringspose følger med.
En enkel oppbevaringspose følger med.
I esken følger det med fem sett øreputer.
I esken følger det med fem sett øreputer.

Innestengt lyd

Dersom lydkvalitet er viktigere enn mye bass, er ikke Full Metal Jacket hodesettet du er ute etter. Hele lydbildet i hodesettet virker nemlig svært innestengt og klangløst, noe som spesielt merkes når du stiller volumet ned og den gode bassen ikke får anledning til å skjule dette. Dette gjelder all musikk, og vi reagerte på den innestengte lyden hver gang vi hørte på musikk i hodesettet.

Når det skjer mye samtidig i musikken, blir det også svært vanskelig å høre akkompagnementet i musikken. Hører du på partier som er skikkelig polyfonisk progressive, blir faktisk alt bare et stort uforståelig kaos. Mye klassisk musikk og filmmusikk blir ødelagt av dette fenomenet.

Full Metal Jacket leverer i tillegg svært skarp og ubehagelig lyd fra mellomtone og oppover. Sinte gitarer og symbaler kan ødelegge god metall ved å overdøve resten av lydbildet, så vel som at trompeter som komper Frank Sinatra blir altfor dominerende og skremmende skarpe. Det verste er likevel symbaler, som blir for dominerende og kvass. Og dersom trommisen blir ekstra kreativ på de skarpe symbalene, blir hele seansen veldig rotete. Dette gjør metall til en sjanger som hodesettet er ganske dårlig på, der det er mye gitar og mye symbal.

Konklusjon

Full Metal Jacket er et hodesett som leverer skikkelig dyp og kraftig bass. Hodesettet passer godt om du hører på populærmusikk, rock eller hiphop, og du liker mye bass. Det er imidlertid ingen tvil om at du kan få bedre lyd i mange andre hodesett til samme pris.

Det du betaler for, er nemlig i stor grad stilen. Med hodeskalle-logo og metall som byggemateriale, er dette et stilfullt hodesett. At hodesettet har kraftig bass, gjør at det kan være perfekt for mange ungdom.

Og for all del, lydkvaliteten er langt bedre enn de fleste hodesett som følger med MP3-spillere, og dersom du ikke er veldig godt vant blir du nok ikke skuffet.

Vil du ofre litt bass for generelt bedre lydkvalitet, bør du ta en titt på Cresyn C750e, som koster ørlite mindre enn Full Metal Jacket. Men da mister du håndfri-funksjonen.

Hodesettet kommer i svart, rød, rosa, grønn, hvit, blå, krom og matt metall. Prisen varierer er 799 kroner veiledende.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen