(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

– Skuffet over iPhone-salg

Ny skjerm er vanskelig å produsere, dermed klarte ikke Apple å levere nok mobiler.

Apples nye iPhone 5 ble utsolgt allerede første helgen den var tilgjengelig, og ifølge en pressemelding fra Apple ble det solgt fem millioner enheter bare i løpet av helgen.

Men selv om dette er salgsrekord for en ny iPhone-modell, er det langt under det analytikerne hadde forventet. Analytiker Gene Munster ved investeringsbanken Piper Jaffray hadde forventet at Apple ville selge mellom 6 og 10 millioner iPhone 5 i løpet av åpningshelgen, ifølge Business Insider.

Apple har tradisjonelt for hver ny utgave av iPhone hatt en kraftig økning i salget den første helgen, sammenlignet med helgesalget til den forrige modellen. Økningen i førstehelg-salget fra iPhone 3GS til iPhone 4 var på 70 prosent, og deretter på hele 135 prosent fra iPhone 4 til iPhone 4S. Økningen fra iPhone 4S til iPhone 5 var på bare 25 prosent.

Det er imidlertid ting som tyder på at salget kunne vært enda bedre, hadde Apple klart å levere nok mobiltelefoner til å dekke etterspørselen.

Ny skjerm får skylden

Ifølge Bloomberg er årsaken til at etterspørselen var større enn tilbudet at Apple i iPhone 5 har tatt i bruk en ny og tynnere skjerm.

Den nye iPhone-skjermen har berøringssensorer integrert i selve skjermen, noe som gjør den tynnere og lettere. Men samtidig er det også mer komplisert å produsere disse skjermene, og Apple har dermed ikke klart å produsere nok iPhone 5-mobiler til å dekke etterspørselen.

– Dette er som åpningshelgen for sommerens storfilm. De trengte å få massevis av produkter ut døren i løpet av et smalt tidsvindu, og leveringsproblemene som vi snakket om har antagelig fått konsekvenser, sier Tom Dinges, analytiker ved IHS iSuppli til Bloomberg.

Skjermpanelet lagets av LG Display og Japan Display, og Apple skal også ha fått med seg Sharp som leverandør.

Les også: Slik er nye iPhone 5

(Kilder: Business Insider og Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen