Skrur av WLAN i 9xx-plattformen

Den Centrino-aktige trådløse modulen som er innebygget i Intels siste brikkesett skulle gjøre trådløse nettverk enda med vanlig, men nå er det klart at Intel Wireless Connect aldri vil komme seg ut av startgropen.

Flere Intel-talsmenn har i løpet av helgen vært i kontakt med forskjellige nyhetssider på nettet for å fortelle at det ikke er noe behov for trådløse egenskaper på brikkesett-nivå hos OEM-kundene deres.

- De ser rett og slett ikke verdien i det, sier Intel-talsmannen Dan Snyder til Extremetech.

Intel Wireless Connect skulle sette et trådløst aksesspunkt i alle datamaskiner med den siste "plattformen" til Intel. De fleste storkundene deres fikk derimot kalde føtter av å tenke på sikkerhetsrisikoen som store maskinparker med trådløse aksesspunkter faktisk utgjør, og Intels første utgaver av brikkesettene kom derfor med teknologien avslått.

Etter planen skulle den skrus på i løpet av høsten. For store bedrifter hadde det vært nok med ett feil konfigurert hovedkort for å åpne hele nettverket for innbrudd - som til slutt gjorde WLAN-integrasjonen til en ulempe i stedet for en fordel.

Dessuten er WLAN såpass utbredt at det ikke er noe behov for å "hjelpe" til med trådløse moduler på brikkesett-nivå, sier Intel nå. Spesielt når trådløse nettverkskort og aksesspunkter allerede har blitt svært billige.

I tillegg tjener mange av Intels partnere og OEM-kunder gode penger på å selge WLAN-kort som tilleggsutstyr, som i så fall hadde blitt tvunget til å konkurrere med Wireless Connect-brikken.

(Kilder: ZDNN, Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen