Anti-Facebook-kampanje tar av på Facebook
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Anti-Facebook-kampanje tar av på Facebook

Millioner har allerede sett videoen som kritiserer sosiale medier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi mistenker at YouTube-videoskaper Gary Turk visste at han ville få en del oppmerksomhet da han lastet opp kampanjevideoen sin «Look Up», som er rettet mot sosiale medier. At den ville «gå viralt» på Facebook og skaffe ham 26 millioner YouTube-treff på to uker, må imidlertid ha vært bedre enn han kunne drømme om.

Turk innleder videoen med å si at han har 422 venner, men at han likevel er ensom. Deretter følger en lang, tilgjort tirade om at livet handler om mer enn sosiale medier, Internett og bruk av mobilen, ispedd en rekke formaninger og oppfordringer.

Talen – eller diktet – har åpenbart gått rett til hjertet på mange mennesker verden over, som kanskje innså at også de vier en for stor del av livet sitt til sosiale medier. Eller at de sitter med nesa i mobilskjermen i flesteparten av døgnets våkne øyeblikk. Her ser du videoen:

 

Tjener penger på reklame

Helt mot slutten, når filmen nesten er over, sier altså Turk som en siste oppfordring til seerne «Skru av denne videoen!».

Vi fant imidlertid raskt en YouTube-kommentator som overhodet ikke likte budskapet i videoen. Vedkommende hevder at livet hans var både kjedelig og monotont før Internett kom.

En annen påpeker ironien av at vedkommende med en gang tenkte på å dele videoen på Facebook. Det siste har nok mange gjort. Med tanke på at videoen har Google Ads-reklamer har nok videoskaper Turk allerede tjent en pen sum med penger på dette stuntet også.

Er dette en søt video med et viktig budskap eller vil verden bedras igjen? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

Bruker du Facebok på mobilen? 
Nå krever tjenesten å «lese» alle SMS-ene dine »
 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen