Skriverskred fra Canon

Canon har ikke for vane å ligge på latsiden når det gjelder utvikling og forbedring av sin skriverlinje, og i dag lanserte de også en rekke nye modeller for hjemme- og bedriftsmarkedet.
 
For dere hjemmebrukere er det ikke uventet fokus på multifunksjonsprodukter, og her får vi hele syv nye modeller i Canons Pixma-serie. I tillegg er det to nye skrivere som skal på banen. Vi nevner også at Pixmas programvaredel har fått en oppgradering med etter sigende bedre automatisk billedkorreksjon og webutskrifter.
 
For å begynne med de rene skriverne er det kanskje Pixma iP4700 som appellerer til flest - en kjapp A4-fotoskriver med fem separate blekkassetter, 1 pikoliters blekkdråper og utskriftsoppløsning på opptil 9600 dpi.
 
Skriveren har USB 2.0-tilkobling og er PictBridge-kompatibel (det vil si at den kan skrive ut direkte fra kameraer som støtter dette), og kan automatisk skrive ut tosidig på vanlig papir. I tillegg er den utstyrt med et integrert brett for brett for å skrive ut rett på egnede CD- og DVD-plater.

 
Pixma iP4700 blir tilgjengelig i september med en pris på omtrent 1100 kroner.
 
Den andre blekkskriveren er iX7000, en A3-modell som er mer rettet mot bedrifter og hjemmekontor. Denne modellen buker PgR (Pigment Reaction) med seks blekkassetter, fem med pigmentert blekk og en med klart blekk. Ellers klarer den en oppløsning på 4800 dpi og blekkdråper på 2 pikoliter.
 
Tilgjengelig fra september, pris ca. 4300,-.
 
Multifunksjon for alle penga
Det er altså syv nye Pixma A4-modeller som alle kan skanne, skrive ut i farger og fungere som kopimaskin. De tre startmodellene, hovedsaklig påtenkt førstegangsbrukere og studenter, er Pixma MP250, MP270 og MP490 som alle deler samme utskriftsdel med 2 pikoliters blekkdråper og oppløsning på 4800 dpi. De har kun USB-tilkobling.


 
Forskjellene her ligger i at MP270 og MP490 har en skanner med oppløsning på 1200 dpi mot 600 dpi i MP250. I tillegg har de to dyrere modellene PictBridge-port, og med MP490 legger Canon på minnekortleser og farge-LCD på dette igjen. MP490 har mulighet for å skanne inn dokumenter direkte til minnekortet, eller skrive ut bilder direkte fra det.
 
Disse tre modellene er tilgjengelige fra september måned. Prisen vil ligge på omtrent 500 kroner for MP250, 600 kroner for MP270 og 800 for MP490.
 
Pixma MP550 og MP560
I mellomsjiktet finner vi to modeller for den som legger mer vekt på utskriftskvalitet. De har begge 1 pikoliters utskriftsteknologi med opptil 9600 dpi oppløsning. Blekket kommer fra fem separate blekkassetter.
 
Skannerdelen har en oppløsning på 2400 dpi og AutoScan som skal sikre at forskjellige typer dokumenter gjenkjennes og prosesseres deretter. Begge modeller kan skanne direkte til minnekort eller USB minnepinne, eller skrive ut bilder direkte fra disse mediene. For å lette betjeningen har de LCD fargeskjerm og 4-veis skrollhjul.


 
MP560 skiller seg hovedsaklig ut på to punkter – det ene er at denne modellen har automatisk tosidige utskrifter, det andre er at den også har innebygd kort for trådløst nettverk, noe som gjør den enkel å dele i husholdninger med flere brukere. 
 
Tilgjengelighet fra september, pris ca. 1000 kroner for MP550, mot 1500 kroner for MP560.
 
Flaggskipene MP640 og MP990
De to toppmodellene er rettet mot entusiastene og har grovt sett de samme utskriftspesifikasjonene som MP550/560, men fotoutskriftene går kjappere. MP990 har dessuten en ekstra blekkassett med grått blekk som i følge Canon skal gi en ekstra spiss på fotoutskrifter både i farger og sort/hvitt.
 
Pixma MP640 og MP990 kan begge skanne i en oppløsning på 4800 dpi, men sistnevnte bruker CCD-teknologi i stedet for CIS som vi finner i de andre multifunksjonsmodellene. MP990 kommer dessuten med rammer for å skanne inn vanlig 35mm film og dias.


 
Av andre funksjoner har de selvsagt det meste av det vi finner på de rimeligere modellene, som USB-tilkobling, PictBridge pluss plass for minnepinne og minnekort. Begge modellene har LCD-skjerm i farger, både kablet og trådløst nettverk samt mulighet for blåtann som ekstrautstyr. De kan dessuten skrive ut rett på CD og DVD.
 
MP640 er tilgjengelig fra september, med en pris på litt over 1800 kroner.
MP990 er tilgjengelig fra november, med en prisantydning på omtrent 3200,-.

Kilde: Canon

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen