Skriverskred fra Canon

De største nyhetene er nytt blekk, som har bedre holdbarhet enn det eksisterende blekket. Nå er det oppgitt til å holde over 300 år i album, og Canon forsøker å gravlegge diskusjonen rundt holdbarhet på blekket, da de mener at man nå har nådd så langt at det hele blir akademisk. Vi kan være tilbøyelig til å gi dem rett i det.

Prisene på skriverne er gått ned. Det samme har størrelsen. De har blitt inntil 25% mindre enn før, og du kan nå få en multifunksjonsskriver med 5 separate blekkpatroner og 1 picoliter dråpestørrelse for under 900 kroner.

Det er også lansert to nye papirtyper; PR-201 Photo Paper Pro II, som er litt mer glossy enn forgjengeren PR-101. I tillegg kommer superglossy PT-101 Photo Paper Pro Platinum.

Følgende multifunksjonsskrivere er lansert i dag:

Kun to blekkpatroner på de rimeligste skriverne.
Kun to blekkpatroner på de rimeligste skriverne.

MP190
Billigste modellen. Denne koster veiledende 529,- kroner, og gir deg 2 picoliter dråpestørrelse og 600 dpi skanner. En utskrift i fotokvalitet i 10x15cm tar ca 70 sekunder. Vi mistenker dette for å være ment som lokkeprodukt for butikkene.

MP240
Går du opp 70 kroner i pris, får du en skriver med dobbel oppløsning på skanneren, og utskriftstid på 45 sekunder. Den er også mindre og lekrere. Vi anser dette som et langt bedre kjøp en MP-190.

MP260
Neste trinn på stigen tilbyr kortleser og mulighet for å skanne direkte til minnekort. Ellers er den stort sett lik MP-240. Prisen er 699,- kroner.

Ekte fotoskriver til under 900,- kroner.
Ekte fotoskriver til under 900,- kroner.

MP540
Beveger du deg opp til denne skriveren, begynner vi å snakke om ordentlige fotoskrivere. Her har du 5 separate blekkassetter, 1 picoliter dråpestørrelse, 5cm LCD-skjerm, 2400dpi skanner, og du får kantløse fotoutskrifter på 41 sekunder. Støtter pictbridge, og koster 899,- kroner.

MP620
Denne gir deg det samme som MP-540, men har større skjerm (6,2cm), to papirkassetter og ikke minst kablet og trådløst nettverksstøtte. Prisen er 1349,- kroner.

MP630
Erstatter den gamle bestselgeren MP-610. Den er svært lik MP-620, men har i tillegg tosidigenhet (duplex), toveis papirmating og mulighet for å skrive ut på CD- og DVD-plater. Den skriver også ut raskere – 20 sekunder på et 10x15-foto. Den vil koste 1549,-

Toppmodellen Pixma MP980 med egen gråfarge.
Toppmodellen Pixma MP980 med egen gråfarge.

MP980
På topp i denne serien finner vi MP-980. For 2790,- kroner får du alt du får med MP630. I tillegg kommer en større skjerm på 8,8cm, en mer avansert skanner på 4800dpi, og ikke minst en 6. blekkassett med en gråfarge, som dramatisk øker kvaliteten på svart/hvit-utskriftene dine. Uten denne må du blande farger for å få grått, og det gir nesten uten unntak et fargestikk. Det slipper du med denne skriveren. Den leveres også med proff-utgaven av Easy Photo Print, som fungerer som en plug-in til Photoshop.

Disse skriverne blir tilgjengelige i oktober. Alle oppgitte priser er veiledende, og du kan forvente gatepriser lavere enn disse.

Pixma iP-serien er uten skanner, men skriver like godt fordet.
Pixma iP-serien er uten skanner, men skriver like godt fordet.

IP3600
Dedikert fotoskriver i mellomklassen. Den gir deg 5 blekkassetter, 1 picoliter dråpestørrelse, 41 sekunder på en fotoustkrift i 10x15, to papirkassetter og støtte for Pictbridge. Den vil koste 629,- kroner.

IP4600
Denne er raskere enn IP3600, og bruker bare 21 sekunder på en utskrift. Den har også avansert mediehåndtering, og kan skrive ut tosidig og på CD- og DVD-plater. Tilgjengjeld må du ut med 949,- kroner.

Disse prisene er også veiledende. Du bør kunne få kjøpt dem fra september.

Selphy

Selphy er Canons serie av små sublimeringsskrivere, som er beregnet på å kunne stå hvor som helst, være med hvor som helst, og hvor du slipper alt surr med blekkpatroner som tørker, går tomme på ulik tid og så videre. Skriverne er enkle og problemfrie, men har kanskje ikke fullt så høy utskriftskvalitet som på blekkskrivere.

Liten og flyttbar. Kan gå på batteri (ekstrautstyr).
Liten og flyttbar. Kan gå på batteri (ekstrautstyr).

ES3
Er den nye toppmodellen i serien. Den har en oppløsning på 300x600 punkter, og kan skrive ut et bilde 10x15cm på 55 sekunder. Dette er miniskriver, som ikke skriver større enn 10x15cm. Til gjengjeld kan den lett stå framme i stua eller på hytta, og gi deg utskrifter over alt. Sublimeringsteknologien gjør at du slipper tull med blekkpatronger, og du kjøper papir og fargebånd sammen i en pakke. Enklere enn med blekk, men blekk har antakelig noe høyere bildekvalitet.

ES30
Dette er lillebroren til ES3, og forskjellene er egentlig bare at ES30 har 3 tommers skjerm, der ES3 har 3,5 tommer. ES30 mangler også internt minne.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen