Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Sergi Lopez Roig/Shutterstock.com, Canon)

Skrivergiganten Canon skal begynne å selge 3D-skrivere

Inngår samarbeid med produsent.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Japanske Canon er som de fleste vet allerede godt etablert i det vanlige skrivermarkedet, og nå tar selskapet endelig også steget inn i 3D-skrivernes verden. I en fersk pressemelding kunngjør Canon at de har inngått et samarbeid med den amerikanske 3D-skriver-produsenten 3D Systems.

Canon skal altså ikke selv produsere 3D-skriverne, men derimot markedsføre, selge og drive kundestøtte for skrivere produsert av 3D Systems. I første omgang skal 3D-skriverne distribueres i Storbritannia og Irland, men etter hvert er målet å tilby produktene over hele Europa.

En av modellene som Canon nå skal tilby.
En av modellene som Canon nå skal tilby. Foto: Canon

For profesjonelle

3D-skriverne som Canon skal selge i første omgang omfatter fem modeller i en serie kalt ProJet, nærmere bestemt modellene  1200, 3500, 4500, 6000 og 7000, hvorav samtlige primært er myntet på produksjon og små bedrifter. Alle modellene skal være enkle å komme i gang med og bruke.

Med dette søker Canon å få et fotfeste i et marked som selskapet anser som raskt voksende. Canon viser til en rapport fra markedsforskningsselskapet Gartner hvor det anslås at antallet forsendelser av 3D-skrivere vil vokse til over 217 000 i løpet av 2015, opp fra 108 000 i 2014. Innen år 2018 er antall ventet å nå hele 2,3 millioner enheter.

– Dette samarbeidet, sammen med Canons tunge investeringer i forskning og utvikling, gjenspeiler både en langsiktig satsing på 3D-skriverteknologien og vår vedvarende innsats for å levere avansert teknologi og støtte til våre kunder for å hjelpe dem til å øke lønnsomheten til sine bedrifter, sier sjefen for Canons europeiske skriveravdeling Jeppe Frandsen i pressemeldingen.  

Jobber også med «2,5D-skriving»

Prisene på modellene er imidlertid ennå ikke avslørt. I Storbritannia og Irland skal skriverne legges ut for salg i begynnelsen av mars, og det er uvisst når de blir tilgjengelige her på berget.

Utover 3D-skriving har Canon for øvrig også andre spennende ting på gang på skriverfronten. For noen dager siden tok vi en tur til Canons norske hovedkontor, hvor selskapet viste frem såkalt 2,5D-skriving (Ekstra). Dette er en løsning som baserer seg på vanlig skriverteknologi, hvor bildene skrives ut med flere lag slik at trykkfargen etter hvert danner forhøyninger på det man trykker på, og dermed en slags 3D-effekt.

3D-skrivere kan brukes til så mangt: Denne ble brukt som kaffetrakter »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen