Skrivere inspirert av Apple

Lexmark viste i går frem sine nye skrivere til den norske pressen. I tillegg til en samling blekkskrivere beregnet på det profesjonelle markedet hadde de fire skrivere som godt kan plasseres i ethvert hjem.

Selskapets nye blekkteknologi, Vizix, er et nøkkelord for alle skriverne, og skal gi flotte utskrifter av både bilder og dokumenter. Et annet nøkkelord er trådløst nettverksstøtte, noe som er veldig positivt at selskapet legger inn på alle modellene sine. Ellers er det ikke så mye nytt å dra frem på de tre skriverne S305, S405 og S505. Toppmodellen, S605, har imidlertid hentet litt av hvert fra Apple.

Bedre brukervennlighet
Denne modellen har nemlig fått et 4,3 tommer stor trykkskjerm der alt skjer. Ikke det at trykkskjerm er noe nytt på skriverfronten, men Lexmark har tatt dette et steg videre. De har designet hele brukergrensesnittet på nytt.

I stedet for å bare bytte ut de vanlige knappene med en trykkskjerm der de samme knappene er plassert er det nå store og tydelige ikoner som skal brukes. Dette er valgt ut fra hvilke funksjoner som er mest brukt, og vår raske prøvekjøring tyder på at et langt mer logisk system enn tidligere.Størst plass har ikoner for kopiering og skanning fått, siden dette er snakk om multifunksjonsskrivere. Like stor plass har også den mest revolusjonerende funksjonen fått, nemlig SmartSolutions.

Last ned printerprogrammer
Det høres kanskje ikke ut som det mest logiske, men med den nye toppmodellen blir det mulig med nedlasting av applikasjoner til printeren. SmartSolutions er nemlig Lexmarks svar på App Store.

Her blir det mulig å hente ned små ”programmer” som gjør det enklere å gjøre visse handlinger på maskinen. Det vil si at hvis du ofte skanner inn dokumenter som du sender til en spesiell mottaker, kan du legge denne et par trykk unna. Lignende operasjoner kan gjøres i forhold til de fleste funksjoner på skriveren.

At det også er mulig å legge en RSS-feed som skjermbeskytter på skriveren viser også hvor integrert internett er med denne printeren. SmartSolutions synkes også mellom nett og skriver.For øyeblikket er det ikke mulig for andre å lage disse små programmene, men selskapet planlegger å slippe et utviklingsverktøy for dette. De åpner også for at det skal bli mulig å ta betalt for disse programmene, men for øyeblikket er alt gratis.

Priser
Av de fire skriverne som kan være aktuelle for hjemmet ligger prisene fra 859 kroner til 1 729 kroner. Det er imidlertid kun den dyreste modellen som er utstyrt med myTouch-panelet til Lexmark og støtte for Smart Solutions.
  • Lexmark Impact S305: 859 kroner
  • Lexmark Interpret S405: 1 119 kroner
  • Lexmark Intuition S505: 1 299 kroner
  • Lexmark Interact S605: 1 729 kroner
De første modellene er allerede ute i butikk, mens myTouch-modellen S605 skal dukke opp i hyllene i løpet av september.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen