Skriver med 12 blekkpatroner i magasinet

Det nye monsteret fra Canon skal være deres beste skriver hittil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Canon lanserte i dag morges en ny blekkskriver for seriøse fotografer og entusiaster, og den skal etter sigende være deres beste skriver hittil, og verdens første A3+-skriver som har ikke mindre enn 12 ulike blekkpatroner. Fem av disse skal være i ulike gråtoner, for best mulige utskrifter i svart-hvitt.

Oppløsningen skal være maksimalt 4800 x 2400 dpi, og skriveren skal kunne klare en utskrift i A3+ med gallerikvalitet på 2 minutter og 55 sekunder, i følge Canon. Skriverhodet er utstyrt med 12 288 separate dyrser, og med et system Canon kaller OIG (Optimum Image Generating) skal skriveren kunne analysere i sanntid hva som er den beste kombinasjonen av farge og størrelse på blekkdråpene før den skyter dråpene mot papiret. I følge Canons pressemelding skal skriveren takket være dette systemet faktisk klare en utskriftskvalitet som tilsvarer 16 bits per fargekanal, noe vi ikke kan huske å ha sett før.

I tillegg har Pixma Pro-1 en rekke funksjoner som kan være av interesse for de mer dedikerte brukerne, for eksempel mulighet til å automatisk kompensere for lysforholdene hvor utskriftene skal visers frem. Nettverkstilkobling i tillegg til den vanlige USB2-pluggen kan også være veldig greit for fotografer som finner det praktisk å dele på en skriver i et kablet nettverk, for eksempel dersom man deler studio, noe mange fotografer gjør for å holde kostnadene nede.

Og holde kostnadene nede er også noe Canon har hatt i tankene med denne skriveren, som ikke bare som nevnt har separate blekkpatroner for hver farge, men som også har blekkpatroner som er opp til 2,5 ganger større enn forrige modell fra dem.

Største fotoutskrift er A3+ (kantløs, selvsagt) men Pixma Pro-1 kan også skrive ut i en rekke mindre formater. Den automatiske arkmateren tar opptil 20 fotoark, eller opp til 150 ark av mer normal tykkelse, mens man kan benytte den fremre manuelle arkmatere for tykkere papirkvaliteter. En spesiell holder følger med for utskrift på CDer og DVDer.

En rekke hjelpsomme programmer og programvaremoduler kan lastes ned, blant annet et som gjør det enklere å stille innskriveren riktig, samt et program for å lage dine egne ICC-profiler. I tillegg finnes ferdige ICC-profiler for en del papirtyper fra ulike produksenter, og for Canons egne papirer skal Pixma Pro-1 kunne automatisk velge riktig ICC-profil.

Canon Pixma Pro-1 skal være tilgjengelig i Norge i løpet av novemder, og får en veiledende pris på kr 7990,-.

PS! Her er hvor mange utskrifter hver blekkpatron skal kunne klare, i A3+, med Canons målemetode. Fargene merket med "estimert" brukes ikke like mye som hovedfargene, og varer derfor lengre, men nøyaktig hvor mye er bare estimert fra Canons side, ikke testet:

 • Photo Black: 111
 • Matte Black: 505 (estimert)
 • Dark Grey: 119
 • Grey: 179
 • Light Grey: 352 (estimert)
 • Cyan: 230
 • Photo Cyan: 400 (estimert)
 • Magenta: 281
 • Photo Magenta: 228
 • Yellow: 290
 • Red: 454 (estimert)
 • Chroma Optimizer: 90

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen